Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah
Tek Din İslam'ın uygulamada da "Tek Din" olacağı günlerin özlemini çekiyorum kardeşlerim. İslam'ız değil, şucuyuz bucuyuz dediğimizden bunca ihtilaf. Sanki herbirimizin kitabı ayrıymış gibi.. Takındığımız isimleri bırakıp, Allah'ın bize verdiği isimle anılmaya davet ediyorum tüm kardeşlerimizi. İhtilaflar ancak bu zaman son bulacaktır inşallah.
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla: “(İnsanları) Allâh’a dâvet eden, sâlih ameller işleyen ve «Ben müslümanlardanım.» diyenden daha güzel sözlü kim olabilir?” (Fussilet, 33)
Elhamdülillah Müslümanım. Kitabın ve sünnetin emrettiği üzere, sadece, yol (delil) olarak bunları seçtim, bunlara aykırı olan herşeyi reddettim. Şüphelilerden uzak durup, Rabbime hatalarımı(zı) affetmesi için dua ve tevekkül ettim.
Şahıslar tarafından (ya da bizzat kendisi tarafından) Tevhidci ve Tasavvufçu diye adlandırılan, buna karşılık (sadece Allah'a kulluk etme, sünnet üzere hareket etme) inançlarında aynı olan kardeşleri de "Biz Müslümanız" demeye davet ediyorum. Aynı fikirde olanlar, sırf isim yüzünden ayrılık yaşamaktalar. Rabbim hak üzere birleşmek, isim olarak da Allah'ın verdiği ismi kabul etmek nasip etsin.
Buyrun kardeşlerim, madem ki hemfikiriz, hepiniz davetlisiniz.. Var mısınız bundan sonra Ben Müslümanlardanım demeye??
__________________ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır ." Asr Suresi |