Cevap: Yasin Suresini Sorularla Tanıyalım 20-Sûra üfürüldüğünde Kafirlerin sözleri aşağıdakilerden hangisi olmayacaktır?
A-Kim bizi diriltip mezarımızdan çıkarttı
B-Vay halimize, yazıklar olsun bize
C-Peygamberler doğru söylemiş D- Tekrar dünyaya dönsek de hayırlı kul olsak
E-Bu Rahmanın vaat ettiği gündür 52 - Onlar: "Eyvah başımıza gelenlere! Mezarımızdan bizi kim kaldırdı? O Rahmân'ın vaad buyurduğu işte bu imiş. Gönderilen peygamberler de doğru söylemişler" derler. 21-Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın “ Ey Ademoğlu” ile seslenip hatırlattığı şeylerden biri değildir? A-Kitaba sımsıkı sarılın
B-Şeytana kulluk etmeyin
C-Bana kulluk edin
D-Bu dosdoğru yoldur
E-Şeytan sizin için apaçık düşmandır 60-61 - "Ey Âdemoğulları! Şeytana tapmayın, o size apaçık bir düşmandır ve bana kulluk edin, doğru yol budur, diye size and vermedim mi?" (buyurulacak) 22-Allah’ın uzun ömür verdiği kimselerin durumu ne olur?
A-Cennete girerler
B-Dünyada ve ahirette rahat olurlar
C-Kendilerini daha dinç hissederler
D-Kendilerini ölümsüz kılmanın yolunu ararlar E-Yaratılış olarak tersine çeviririz 68 - Bununla beraber kimin ömrünü uzatıyorsak, yaratılışta onu (güç ve kuvvetini alarak) tersine çeviriyoruz. Hâlâ akıllanmayacaklar mı? 23-İnkar edenler elçilere “Sizin yüzünüzden uğursuzluğa uğradık” deyince elçiler ne cevap verdi?
A-Uğursuzluk diye bir şey yoktur B-Uğursuzlğunuz kendinizdendir
C-Uğursuzluğunuz Allah tarafındandır
D-Uğursuzluğunuz şeytan kaynaklıdır
E-Uğursuzluk benden ise sizi uyarıyorum 19 - Peygamberler de şöyle cevap verdiler: "Sizin uğursuzluğunuz beraberinizdedir. Size öğüt verildi diye mi (uğursuzluğa uğradınız)? Doğrusu siz israfı âdet etmiş bir kavimsiniz." 24-Peygamberden kimleri uyarması isteniyor? A-Zikre uyan ve Rahmandan korkanı
B-Müminleri
C-Münafıkları
D-Müşrikleri
E-Müttakileri 11 - Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele. 25-Hangi kullara “yazıklar olsun” sözü deniyor?
A-Peygambere isyan edenlere
B-Kitaba inanmayanlara C-Peygamberle alay edenlere
D-Namazlarında gafil olanlara
E-Kitabı arkalarına atanlara 30 - Yazıklar olsun o kullara ki, kendilerine glen her bir peygamberle mutlaka alay ediyorlardı.