Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.
güzel ve erdemli bir düşünce...ağlayanın göz yaşını silebilmek,bebeğine süt alamayan çaresiz annenin çaresizliğine derman olmak,üniversite harcını yatıramayan öğreciye ben yetiştim diyebilmek,hocam geçen kurban bayramından bu yana ilk kez evimize et girdi diyen dul kadının acısına "amannn bana ne " ucuzluğuna girmeme adına....
geçen senelerde çok sevdiğim bir kardeşim ali hoca'nın girişimi ile medineweb vakfını kurmuştuk.2 yıl sürdürülebilir bir organize olmuştu.150 öğrenciye 150-250 tl arası 8 ay burs verdiğimizi hatırlıyorum.vanda bir günde 28 bin lira dağıttığımızı hatırlıyorum.çaresizlerin gözlerindeki sevinç pırıltılarının hazzınıda hatırlıyorum...
ali hoca Allahın takdiri beyın ameliyatı sonucu uzun süre sorun yaşadı(felç ve hafıza kaybı) hala yaşıyor.vakfı yürütemedik malesef..vakıftaki birikimleri dağıtıp kapattık.
benzer bir girişimide irfan hocamızla organize etmiştik..bir kardeşimizin sıkıntısını bir nebzede olsa hafifletmiştik.
benzer bir girişim olursa ben varım.fecr hocam sorumluluğu muhasebeliğini üstlenmesi halinde,gönüllü tüm kardeşlerimizin de katılımı ile bence çok hoş bir kardeşlik bağı kurulmuş olur.her uye aylık 100 lira verirse,100 uye ile aylık 10 bin lira..bu on bin lira ile en az 10 aileye yetişiriz diye düşünüyorum.
şahsım adına,maddi sorumluluk almamak kaydıyla her türlü organizeye katkıda bulunmaya varım.
ne dersiniz ?
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|