Alıntı:
ebda82 Üyemizden Alıntı
Misafirliğiniz hayırlı olsun .Yazdıklarınızı itina ile okudum size olan saygım ve sevgim bir kat daha arttı çok verimli bir hayat yaşıyorsunuz,size gıbta ettim dua edin de bizlerde ilim yolunun yolcusu olalım,hayatımızı dinimize göre tanzim edelim. Benim en büyük şikayetim zamanımı güzel ve verimli kullanamamaktan yana size de sorum bu yönde olacak Bir gün sizin için nasıl değerli kılınır? |
Allah razı olsun Allahu Teala sizi hizmet ehli eylesin inşallah.
Plan program yapabilirsin. Yaptığın plana uyabilir misin kendini kontrol edersin.Alimler günlerini üçe ayırmışlar.
ibadet-ilim-zikir
Aile ve diğer dünyalık işler
Dinlenme-uyku
İlahiyat okuduğuna göre emri bil maruf nehyi anil münker yapabilir ,hemen en yakın çvrenden başlayarak,
çocuğun ,kardeşin ,hatta eşin komşuların bir ders veya sohbet grubu oluşturabilirsin.
Başta herşey zor olur ama sonra, Rabbim ihlasımızı beğenirse arkası gelir.
Bu işlerde niyet çok önemlidir.Allahın dinine yardım etmek (ateşe bir damlada olsa su götürmek karınca misali)
Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz(.Muhammed suresi 7)
Allah için yapmakve bu niyette devamlı olmak başarılı olmak için birinci şarttır.Yalnız bu şart öyle kolay değildir.Güzel niyetle başlasa bile bu niyete devam etmek zordur.
Vaktini boşa geçirdiğini düşündüğünde şunu hep aklımıza getirebiliriz.
Cennette pişmanlık yoktur.Sadece ''keşke dünyada bir saniyemi bile boş geçirmeseydimde şu üstteki mertebelerde olsaydım diye bir pişmanlık gıpta vardır''
Çok iyi anlatamadım biliyorum ama daha sonra da görüşürüz inşallah. birde
Neyi çok arzu ediyorsan.Annene dua ettir.Annelerin ve babaların duası peygamber duası gibidir reddolunmaz.Annem bana çok dua eder.Biride oruç açan çocuklarına dua ettirirdi.Rabbim böyle zamanda oruç tutan çoukların duasını da kabul eder.
Başarılar dua iledir.Alah emanet ol.