aleyküm selam
aramıza hoşgeldin mavirüya ben önlisans ilahiyat 2. sınıfım burdaki çoğu arkadaşıma kendi yöntemimi paylaştım sana da paylaşayım
önce şunu söyleyeyim temel olması da büyük bir avantaj değil seneler sonra tekrar öğrenci olunca temelinin olduğu derse bile sıfırdan başlıyorsun
ilk zamanlar hiç anlamaman çok normal yabancı dili öğrenmek çok emek ister
ben 1. sınıfa başlamadna önceki sene şu kitabı aldım sen de gör diye resmini yayınlıyorum
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
hala bu kitaptan yardım alıyorum arapça 3 kitabına bu kitaptan da örnekler koymuşlar
bir dili öğrenmek için başta şahıslar(sen-ben-o-onlar gibi)ı öğrenmek gerekir
daha sonra muttasıl (bitişik) zamirleri ve munfasıl(ayrı) zamirleri öğrenmen gerekir
daha sonra mazi(geçmiş) , muzari(şimdiki,geniş) zamanı ve emir kipinin çekimlerini öğrenmelisin
bu dediklerim bir günde olmaz bir iki kez okumakla da olmaz diğer derslerini de ihmal etmeden ama arapçaya daha çok ağırlık vererek bi temel oluşturabilirsin
ben mazi muzari ve emire çalışırken başta normal çekimini sürekli kağıda yazdım aklımdan söylemeye çalıştım
sonra karışık karışık yazdım ki daha iyi kavrayayım diye
müzekker(erkek) ve müennes(dişi) kelimeleri tekilini ikilisini çoğulunun kurallarını da öğrendin mi çok güzel temelini atarsın
arapça 1 kitabında ünitelerin gramer bilgisini dikkatlice okursan ezberlenmesi gereken kalıpları ezberlersen diğer dönemlerde çok sıkıntı çekmezsin
dersin başına ben anlayamam başaramam bilemem diye oturma
allahımın izniyle anlayacağım diye otur
arapça bizden korksun