Konu Başlıkları: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Kasım 2012, 23:14   Mesaj No:14

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1476
Beğendi:489
Takdirleri:11166
Takdir Et:
Standart Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap?

Alıntı:
iklimya Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hayrola Hocam, sizde mi bu hilkatı garibe olan videoyu savunuyorsunuz.
Aşureyi siz de mi şaraba benzetiyorsunuz?
Hocanın savunmak istedigi fakat beceremedigi bidate karsı oldugumuzu yazmadık hamd olsun.
İncik boncuklada işimiz hic olmadı, Hakkı söyleyip hakkı savunmayı boynumuza borc bildik her daim. Adamın uslubunu begenmedik, begenmek zorunda degildik sanırım .))
Bana göre yanlıs olan seylerini yazdım. Mesajı bogmadım, bogmak istemedim.
Bunları mı konusacagız demişsiniz, neden rahatsızlık duydunuz anlamadım.
Kuranda ve sünnette olmayan yıgınla bidat zaten bizlerin yasantısının icinde var.
Benim şahsi görüsümü hic yazmadım zira .)) ben aşureyi severim, yerim, yaparımda...
Hz Hüseyin efendimizin hüznünü hepimiz yasıyoruz ama acaba sizler Allahtan daha mı merhametlisiniz ki, O (c.c.) Hüseynine böyle bir son hazırlarken zalim olmadı da (haşa), bizler aşure yiyince lanetli oluyoruz .))
Polemikler hoş degil, herkes görüsünü özgürce yazar lakin halkın dilinden anlayan biri olarak tekrar diyorum ki karalamayalım.
panik yok sakin olalım lütfen
aşureyı şaraba benzetmedim,hz huseynın husnunu şehadetni aşure ilemi kutlayalım dedim,üzerine coca cola içiniz de dokunmasın,çok yemişseniz sarıkız maden suyu var onuda deneyın..
hocanın uslubunu hiç savunmadım,evet itici kırıcı..
aşure enerji dolu,güzel ve pahalı yemektir.her yiğidin almaya yapmaya gücü yetmez,bütçeyı zorlar.aşure günü dışında bu yemeği bulursam seve seve yerim,hurafe ile mucadelede enerji lazım

diğer bir konu demişsin ki acaba sizler Allahtan daha mı merhametlisiniz ki, O (c.c.) Hüseynine böyle bir son hazırlarken zalim olmadı da (haşa), bizler aşure yiyince lanetli oluyoruz .))
cevaptan yorumdan aciz kaldığım bir cümle olmuş! cümlenin kendisi sakat,içeriği sakat,verdiği mesaj tamamen sakat. ayrıca hocan 5 madede vermek iztediği mesaj kurana arz edildiğinde inkar edilmeyecek hususlar.bunları savunurum hoca söylediği için değil,kuranla uyumlu olduğu için.
tekrar ediyorum hocanın uslubunu,lanet anlayışını benimsemiyorum.

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.