Konu Başlıkları: AMiN PUTUNA DAİR...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Kasım 2012, 09:03   Mesaj No:10

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

Fecr abi,onlara epeyce takıldım daha doğrusu,hep tartıştık kendileriyle ne kadar çeliştiklerinini çok ortaya koydum hanifler,HALUK GÜMÜŞTABAK gibi hak ve batılı karıştıran pozitivist biriyle bile ayrı düştüler,düşünün yani..

Kuran üzerindeki oyunların bu topraklarda garplıların yaptığınında farkındayım elhamdulillah,hatat atatürkün akılbabaları abdullah cevdet,celal nurilerin içtihad edrgisinde bu oyunu kaleme aldıkları bi yazıyıda okumuştum..

Bu durumlar başka,islam adı altında geleneği islam ile karıştırıp insanlara din diye yutturan,islamı babalarının tekelinde ve kendi tekeline alanların ve halka din budur diyenlerin halkı getirdikleri nokta burası işte,düşünün İKLİMYA gibi bi kuran talebesi yetiştiren abla bile,yaptığı sorgulamanın ne kadar acı ve vehameti ortada...

samimi ama bi o kadarda bilinçsiz halkın sürüklendiği ve aklını geleneğe,bi o kadarda uyduruk hayal kahramanları olan sadatlar,gavslar,şeyhlere hipotek ettirenlerin uyutulduğunu görünce VE ZALİMLERİN İDARELERİNDE CAN ÇEKİŞİP HER TÜRLÜ İŞKENCEYE MARUZ KALDIKLARINI GÖRDÜĞÜMÜZ ve halkın bu zalimleri kurtarıcı gördükleri İÇİN, elimize geçen her bilgiyi ulaşa bildiğimiz her yere Allahın yardımıyla ulaştırıp AKILLARINI VAHİYLE KULLANMALARINI İSTİYORUM,SORGULAMALARININ ÖNÜNDEKİ BU ENGELİ AŞMALARI İÇİN GAYRET EDİYORUM..

Doğrudur,kuranın kavramlarıyla bu tebliği yapmam lazımken,kuranda olmayan bu kelimeleri gündem ediyorum bazen,olsun en azından sorgulamaları ve kurana sürklenerekte olsa bi nebze yaklaaş biliyorsak elhamdulillah deyip ayağa kalkıyorum..

son olarak ulaştığım bilgiyi gerçekten tahlil edip üzerinde epeyce düşünüp öyle yaptıktan sonra insanlara sunuyorum,varsın hayatımda AMİN sözcüğü olmasın,buna rağmen yalan,yanlış,uyduruk,kaydırık bilgileri ve geleneği ve dini kendine geçim yapan sahtekarları sorguluyor ve sorgulamaları için samimi halkı uyarıyorumya bu şimdilik yeter..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla