30 Kasım 2012, 14:13
|
Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı: FECR Üyemizden Alıntı
Tahlil ve sorgulamalarını tek taraflı yapma.
Tahlil etmek ve sorgulamak güzeldir ama tahlilin ve sorgulamanın bir metodu olması lazım. Metod olmadan sadece kendi aklımıza ve mantığımıza göre hareket etmeye çalıştığımızda yanlışlara düşmek daha kolaydır. Her bilenin üstünde bir bilen bulunur ( Yusuf-76) ayetini akıldan çıkarmamak gerekir.Kendi zanlarımızı, düşüncelerimizi mutlak doğru olarak kabul ettiğimiz de nefsini ilah edinen kimse konuma düşmemiz daha kolay olur. Hele fikirlerimizi, düşüncelerimizi İslam Düşmanlarının argümanlarına göre şekillendirmeye çalışırsak, bir müddet sonra onlarla aynileştiğimizi fark edemeyiz, kırmızı çizgilerimizin yavaş yavaş kaybolduğunun farkında olamayız.
Tarihten bize intikal eden mirası toptan kabul etmek ne kadar hata ise, toptan red etmek de o kadar hatadır.Ayıklamacı olmak için de iyi bir Kur'an ve Sünnet bilgisine sahip olmak gerekir. Bilginin yanına feraset ve hikmet sahibi olmak da gerekiyor. | abi kuran arınmak isteyen için en güzel metod değilmidir ve kuran peygambere inmeden önceki durumuna KİTAP NEDİR İMAN NEDİR BİLMİYORDUN DEMİYOR MU,tahlilin sorgulamanın kaynağı kuran olmayanlar imandandan yoksun olmaz mı.insanları kuranı anlamaay çağırırken ve böyle bi davette insanlar tabiki geleneğini sorgulayacaklar buda kaçınılmazdır,AMİN GELENEK DEĞİLMİDİR,veya şöye sorayım burda AMİNİN DOĞRU Bİ SÖYLEM OLDUĞUNUN METODUNU NERDEN ALIYORUZ VEYA ALMAK LAZIM,ha rasulullahtan demeyin çünkü RASULULLAHTAN ÖNCEDE BU VARDI... HA TOPTAN KABUL VE TOPTAN REDDE HERZAMAN KARŞI OLDUĞUMUDA SİZ BİLİYORSUNUZ... not.Abi geleneği din zannedip tavır alanlar ortada işte,böyle bi yazıyı duygusal yorumlamalardan uzak kuran merkezli ,vahiynin metodunda değerlendirmek yerine PUTTA OLSA AMİN,deyişler ve tavırlar bu mudur ALLAH VE RASULUNUN METODU ,YOKSA HEVA VE HEVESİN AYYUKA ÇIKIŞI MIDIR...Allah ben amin demiyorum diye beni sorgulamayacak mahşerde ,
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |