30 Kasım 2012, 16:00
|
Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı: zilzal Üyemizden Alıntı
sizin hadis kaynaklarınız nelerdir? | Yukarda fecr abininde en son yazısında TOPLU KABUL VE TOPLU RED etmenin, yanlış olduğu vurgusunu,geçmiş tarihi malumattaki söz[hadis] lerdede üzerinde olması gerektiğinin kanaatini taşıyorum.yani sözün altında,buhari,müslim,tirmizi,ibni mace vs vs yazması önemli değil benim için,bu önemli değil deyişim, yukardaki muhaddislerin şahsında[isminde] bi değerlendirme yapmıyorum.Okuduğum veya ulaştığım bilginin KURANIN BÜTÜNLÜĞÜYLE ÇAKIŞMAMASI LAZIM, Çakışırsa altındaki isme veya kitabın ismine bakmaksızın red ederim,bu red edişim RASULULLAHI TEKZİP EDMEK DEĞİLDİR...Çünkü hem sözün rasululahtan olduğunu bile bile red rasulu red olurki buda küfürdür,yani benim kabul etmediğim sözün kendisidir..ve hiç bir hadisi itikat edinmem... DİNİ KONULARDA,PEYGAMBERİ TEKZİB başlığında imam ebu hanifedende rivayet edilen kaynaktan aldığım ve paylaştığım konuyu bulup okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız konuyu güncelledim inşaallah...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |