30 Kasım 2012, 16:37
|
Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı: FECR Üyemizden Alıntı
Allah Peygamber'e KİTAP NEDİR İMAN NEDİR BİLMİYORDUN diyordu evet ama bizler için demiyor. Biz kitabı da biliyoruz imanı da . Ayrıca Kitabın canlı örneği Sünneti de biliyoruz.
Allah Rasulu Fatihadan sonra "amin " demiş mi? Rivayetlere göre demiş.
Allah, Peygamberinin "amin " demesine mudahale etmiş mi?. Hayır
O zaman biz de peygamber dediği içi "amin " dememiz gerekmez mi?. Tabi ki gerekir.
Yahudi ve Hristiyanlıkta da kullanılıyor diye bizim kullanmamamız mı gerekir?. Tabi ki hayır.
Bu konuda Mevdudi'nin araştırması vardı ama şimdi bulamadım, bulunca aktarıyım inş. | Abi, Rasulullahın dediğine inansam bu konuyu paylaşırmıyım..Yukarda katılım yapıp savunmaad bulunanların öne attığı,yorumlar heleki hiç islam ile alakası bile olamaz, neymiş,İNŞAALLAH,ile AMİN aynı manadaymış,tercihini AMİNDEN yapmak lazım,Amin bu durumda inşaallahtan daha efdal bu savunmayı yapanlaar göre... Rasulullah olsaydı ki farazi bi örnek,bu şekildeki düşünceye rağmen inanın bu AMİNİ YASAKLARDI...Çünkü Allahın rasulune göre,inşaallah,AMİNDEN DAHA EFDAL,BEN KURANDAKİ RASULDEN BUNU ANLIYORUM...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |