01 Aralık 2012, 19:15
|
Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 | Cevap: yardım lütfen Alıntı: zilzal Üyemizden Alıntı
abla ben bunlardan bahsetmitim çok sağol
birde nekrenin marifeye muzaf olması var burda senin anlattığın belirli isim tamlaması mı
eliflam takılı muzaf ve marife elif lam takısı almayan muzafun ileyh nekra oluyor değilmi | zilzal belirtili isim tamlamasında ilk kelime elif lam takısı oluyor o marife ikinci kelime elif lam takısı almıyor o da marife özel isim derken sadece insan olarak düşünme şehir dağ nehir isimleriyle birlikte verilmişse onlar da marifedir işaret isimleri de marifedir ismi mevsuller de marifedir zamirleri yukarda söylemiştim munfasıl yani ayrı zamirlerde muttasıl yani bitişik zamirler de marifedir bunları bilirsen marife kelimeleri daha iyi ayırt edersin mesela sınavda aşağıdakilerden hangisi marifedir diye geçer sen bakarsın arasında özel isim var mı ya da diğer verdiğim gibi olan elif lam takılı gelip de kolayca bulunmaz aöf bu ister çok çok kolay sorar isterse çok zorlayıcı soru sorar seni korkutmak için değil ama çalışmanı sıkı tutman için söylüyorum |
| |