03 Aralık 2012, 11:38
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 Arkadaşları:32 Cinsiyet:Bay Memleket:İst Yaş:39 Mesaj:
3.185 Konular:
1383 Beğenildi:174 Beğendi:17 Takdirleri:216 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Biraz Nasihat...! Biraz Nasihat...! Biraz Nasihat...! Din Kardeşim;
Tek doğru olan senin bildiklerin mi? Yoksa senden başka bilen mi yok? Yada şöyle diyeyim;
Yanlış bildiğin hiçbir şey yok mu? Hadi bunları bir kenara bırakalım... Peki ya Nasihate ihtiyacın var mı? Yada daha ötesinde şunu sorayım;
Bildiğin şeyleri hatırlaman yanlış mı?
Evet arkadaşım... Unutma ki Alim, Hakim, Sübhan....v.s ALLAH Azze ve Celle’dir. Onun dışında bütün mahlukat (yaratılanlar) yanlış bilebilir, hata yapabilir, kusurlu olabilir... Mahlukatın en eşrefi, en güzeli insandır. İnsanların en eşrefi, en güzeli, Nebilerdir. Nebilerin en eşrefi, en güzeli MUHAMMED Aleyhisselatu Vesselam’dır. İşte yoluna kurban olduğumuz sevgili MUHAMMED Aleyhisselatu Vesselam dahi hata etmiş.
Hani Peygamber bir müşrike tebliğ yaparken kenarda gözleri görmeyen bir insan belirir ve Peygamberin müşrikin hidayetine vesile olması için yaptığı tebliğ esnasında Peygamberden İslam’ı öğrenmeyi ve Müslüman olmayı talep eder. Peygamber’de müşrike olan tebliğine devam eder. Ve Vahiyle Peygambere ikaz gelir gözleri görmeyen insanla ilgilenmesi için.
Bunun gibi birkaç örnek daha bulmak mümkün iken sen nasıl olur da kendini yanlışsız ve sadece doğruları bilen olarak görüp ikazlara, uyarılara aldırış etmezsin? Hem unuttun mu?
Peygamberimiz demişti ya "Din nasihattir" diye (Müslim, İman 95). O yüzden nasihat sana ağır gelmesin Din Kardeşim. Nasihat senin dinindir. Nasihat’da sana dinin gibidir. Ağır gelmemeli... Geri çevirmemelisin... Diyebilirsin ki “Nasihate ihtiyacım yok. Ben zaten gerekenleri biliyorum.” O vakit bende sana derim ki;
“Sen nasıl Müslümansın? Kitabın Kuran-ı Kerim’i okumuyor musun? Hiç Zariyat süresinin 55. ayetini okumadın mı? Malum ayette ALLAH; "Sen öğüt verip hatırlat! Çünkü gerçekten öğütle hatırlatma, müminlere yarar sağlar." diye emretmiyor mu?” Ya benim ihlaslı, güzel kalpli, azimli, dinine sadık arkadaşım... Bunları göz ardı etmemek lazım... İslam birkaç söz ve fiilden ibaret değildir. Bu bilinçle; itiraz ederken veya desteklerken dikkatli olmak lazım...
Hem bilmen gerekli önemli birşey daha var ki; O da ALLAH senden dinlemesini bilmeni istiyor: "Ki onlar, sözü işitirler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar, ALLAH’ın kendilerini hidayete erdirdiği kimselerdir ve onlar, temiz akıl sahipleridir. (Zümer-18)" Ne söz olursa olsun dinlemen lazım. Çünkü sana gereksiz veya boş gözüken bir sözde önemli dersler var olabilir. Bundan dolayı dinlemelisin. Her sözü dinlemelisin. Önyargı ve su-i zan ile yaklaşmamalısın. Dinledikten sonra güzeline tabi olacaksın. Kuran ve Sünnet’e uyan, İslam’a uyan söze... Her sözü dinleyeceksin ama her söze uymayacaksın. Güzel olana uyacaksın. İslami olana, Kuran ve Sünnet’e uygun olana...
Arkadaşım... Ben bunları senin şahsında aslında kendime söylüyorum. Bu hataları en çok yapan belki benim. Kendime nasihat ederken senin şahsını kullandığım için hakkını helal et. Kendime yaptığım bu nasihatte senin şahsını kullanma nedenim: Beni, kendimle beraber seninde dinlemeni istememdir. Ben bunları kendime söylerken sana da dinlettirmek istedim...
İstifade temennilerimle Selamette kal İnşALLAH-u Teala... Dua ile Vesselam... alıntı |
| |