06 Aralık 2012, 11:58
|
Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 | Cevap: Din Psikolojisi Notlarımız 5. ÜNİTE SORULARI Batı Avrupa ve ABD eksenli araştırmalara göre kadınlar erkeklere göre daha dindardır a-doğru b-yanlış ilk eğitim kurumu hangisidir a-ilkokul b-anaokulu c-aile Köy ve ilçe boyutunda ise köydekiler inancın daha çok ..........boyutunda İlçelerdekiler inancın daha çok ......... boyutuyla daha ilgilidir. yukarıdaki boşluğa sırasıyla ne gelmelidir? a-davranış-inanç b-inanç-davranış -sadece seküler odaklı eğitim, -din ile bilimin karşı karşıya gelmesi, -yüksek öğretim sürecinin getirdiği sorgulayıcı akademik zihinsel yapıdır. yukarıdakiler neyin nedenleridir? a-eğitim yükseldikçe dindarlık düşer çünkü; b-eğitimi düşük olan kişide dindarlık düşer çünkü; Dindarlığı etkileyen demografik faktörlerden değildir? a-Cinsiyet b-Yaş c-Öğrenim Durumu d-Kırsal-Kentsel çevre e-sosyo Ekonomik durumu f-cesaret f-Medeni durumu hangisikadınların erkeklerden daha dindar olduklarını savunanların görüşlerinden değildir? a-günahkarlık duygusuyla ilişkisi b-Kadınlara has kişilk özellikleri c-Etkilenme ikna edilebilirlik d-Engellenmiş hissi e-Sosyo ekonomik durum hangisi cinsiyet din araştırmasının farklı çıkmasına neden olan etken değildir? a-yaş b-öğrenim durumu c-gelir düzeyi d-erkek olmak e-meslek geleneksel kuramla ilgili olrak hangisi doğrudur? a-18-30 yaş arası dini yönelite düşüş b-40 yaş sonrası dini yaşayışta düşüş c-bireyin dindarlığı belirli bir çerçevede sürer d-Yaş aralığı ile dindarlık arasında ters orantı vardır e-Yaş ilerledikçe dindarlık zayıflar dindarlığın çok boyutlu ele alındığı araştırmalarda yaş artıkça hangisinde artış görülmesi beklenmez? a-genel dindarlık b-sosyal dindarlık c-tanrıya adanmışlık d-yargılayıcı tanrı tasavvuru e-tövbe etme eğitim yükseldikçe dinin hangi boyutlarında önemli düşüşler yaşanmaz? a-İbadet b-Tecrübe c-Etki d-İnanç hangisi cinsiyet dindarlık ilişkisini doğrudane etkileyenfaktörlerden değildir? a-kültürel etkiler b-Toplumsal ilişkiler c-dini eğilimler d-İçgüdüsel tepkiler e-Kişisel ilgiler liseli gençler üzerinde yapılan araştırmada dindarlık düzeyinde en düşük puanı alan grub? a-Anadolu liseleri b-Fen liseleri c-İmam hatip liseleri d-Özel liseler hangisi ergenlik dönemi dinden uzaklaşma sebeblerinden değildir? a-sosyal çevre b-serbestlik ortamı c-aileden uzaklaşma d-biyolojik-Psikolojik etkiler e-meslek edinme ülkemizde hangi yailgisizlik kuramı görülür? a-18-20 b-20-30 ülkemizde köylerde ve içine kapalı ailelerde hangi kuram görülür? a-geleksel kuram b-kararlılık kuramı dindarlık-yaş ilşkili türkiyede en çok hangi inanç kuramı görülür? a-kararlılık kuramı b-geleneksel kuram hangisi bireyin dindarlık kalitesini etkileyen olgulardan değildir? a-yaş b-eğitim -öğretim c-cinsiyet hangisi demografik değişkenler-dindarlık açısından,abd-avrupa ile türkiye de ters orantılı olarak görülür? a-dindarlık-cinsiyet b-dindarlık-medeni durum hangisinde demografik değişkenler-dindarlık ilişkisinde abd-avrupa ile Türkiye'de görülme oranı paralellik göstermez? a-kırsal-kentsel çevrede dindarlık b-geleneksel yaş kuramı-dindarlık c-cinsiyet-dindarlık d-medeni durum-dindarlık dindarlığın en genel tanımı hangisidir? a-dinin kesin çizdiği kuralları,içselleştirmeksizin yaşamaktır b-bireyin bağlandığı dinin kendi hayatındaki özel yansımasıdır tek bir dine inanan bir toplumda kaç çeşit dindardan söz edilebilir? a-tek çeşit dindar b-tarikat ve mezhebler kadar çeşit dindar c-inanan insan sayısı çeşitinde dindar Bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur |
| |