Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Aralık 2012, 20:15   Mesaj No:10

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

Alıntı:
sirace Üyemizden Alıntı Mesajı göster
tabi ki hayr aynı dinden bahsediyoruz ama zorlama yapamayacagımz konu için öle yazmış sonuçda sizde carşıda pazarda mini etekli insanlar görmüyormusunuz onları nasıl birden kapatrsınz kapanacksın diye deyatırsak dini bilmeyen insanlara ters teper tabiki zorlama var dinimizde mesala bir baba kızına anlatır dinin güzelliklerini öğretir küçükken ve yapmassa ne olacaklarından bahseder kızından kapanmasını ister yapmıyorsa zorlaması gerekir diye düşünüyorum babalarımız ailelerinz çobanlar diyerek bir benzetme vardır sizde bilirsinz çoban ne yapar zorla hizaya sokar aykırı yola giden olursa mahrunun yazdıgına gelince dediğim gibi yanlış anlama oldu sanıyorum onun düşüncelerini nerden biliyorsunda böle konuşabiliyorsun derseniz söylim mahru benm kız kardeşim ordan biliyorum

Şuan yaşadığımız türkiyede,çarşıda,pazarda,ve her yerde LİAK DEMOKRATİK DİNİN HÜKÜMLERİ geçerli olduğu İÇİN mini etekli vb şeylerde ZORLAMA YOK MEVCUT KENDİNİ ALLAHIN HÜKMÜNE ORTAK KOŞAN HÜKÜMET VE MECLİSLERİ BÖYLE,ama Allahın dininin yaşandığı ki şuanda dünyada böyle bi yer yok,böyle bi yer olursa ZORLAMA VAR..yani islamın yaşandığı mekanda yaşayan her insan İSLAMIN TOPLUMSAL AHLAK HAKKINDAKİ HÜKÜMLERİNE UYMAK ZORUNDADIR,ZORDA OLSA ZORLAMA VARDIR..Kardeşinizin verdiği minietek öreneği DİNDE ZORLAMA YOK ayetinin ışığnda anlatılmak istenennin verdiği mananın uzağında bi yanlış anlamadır..

bakaar süresi..256 -Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.
257 - Allah, iman edenlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin velileri de tağuttur, onları aydınlıktan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî olarak kalırlar.

DİN SEÇİMİNDE ZORLAMA YOK...VE AYETİN DEVAMNINDA RABBİMİZ BÖYLE HÜKÜMETLERİ ve meclisleri KİM OLURSA OLSUN TAĞUT[ALLAHIN HÜKMÜNE RAĞMEN HADDİ AŞMIŞ],olarak tanıplayıp bunların seçmeni değil RED EDİLİRSE SAPASAĞLAM KURTULUŞ OLACAĞINI BEYAN ETMİŞTİR..