Allah aşkına domates yetiştirme ilmi varda,İslamın ikinci ayağı ve canlı kuran Mufessiri Resulullah'ın 23 yıllık yaşantısı,hadis ilmi adı altında kurumlaşmışsa bu seni niye şaşırtıyor ki?
evet hadis ilminde hz ömerden dayak yiyen ebu hureyreler,imam azamı tekfir eden buhariler vardır tabii ki.hadis ilminde peygambere iftira atan,islama zam ve iskonto yapan hadisler vardır buda doğrudur.bu doğrular tüm doğruları yok etmemeli edemez de.bu ümmet Peygamberine sevdalıdır aşıktır Onun hadisleri sıradan bir söz değildir.
hadis ilminde hz peygambere ait olduğundan emin olduğum bir hadis benim için kabulu imandandır reddi irtidattır.Müslümanların hz Peygambere; Ya Resulullah sen böyle düşünüyorsun saygı duyarım ama ben farklı düşünüyorum deme lüksü ve edepsizliği yoktur.
hadis ilmi peygamber gözü ile kuranı anlama ilmidir.hadis ilmi vahy ile korunan kendi heva hevesinden konuşmayan peygamberin dile getirdiği kuran tüzük önerge talimatlarıdır.meşhur adı ile SÜNNETİ RESULULLAH'tır.
parmağa bakma zülküf,parmağın hedeflediği işaretlediği geniş alana bak...
ömrümü yedin ömrümü..[/QUOTE]
abdulmelikten alıntı.. Abi söylediklerine,katılıyorum anlatmak istediğim nokta,insanların kurandaki açık olan gerçekleri elde etmekten aciz oldukları bu acziyetlerini ,hadis diye bi usulle tamamlamak ve kuranı arkada bırakmaları.. kısacası bi insan kuranı anlamadan önce hadisi anlamaya giderse,bu hiçte tamamlayıcı olmaz,ve kurandaki bu açığını kapatamaz.yoksa benim hadis okunmaz veya baş vurulmaz dememişim ki,hatta sizin tevrat ve zeburu okumanızada sebeb olmuşum,