Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Aralık 2012, 19:48   Mesaj No:20

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kur'anı öğrenmek için hadis okuyun

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Aynen abi, duygularımamı,düşüncememi diyeyim, tercüman oldunuz ki abdulmelik abininde üzerinde durduğuna katılıyordum yalnız üzerinde durulması gerekenin ilk etepta şu olmalı ki,dyani dikkat edilmesi gereken husus şudur,her müslüman Kurana yeterli kadar vakıf olmak için yeteri kadar baş vurup bilgi donanımına sahip olacakki dinin özünü gerektiren bilgilere,yeterli seviyede ulaşa bilsin ve kuraın ana temayı oluşturan şablonunu tanıyıp öylece yürüsün,yok kurandaki gerçekleri görmekten veya ulaşmaktan aciz ve bu acziyetini başka bi kaynakla tamamlama çabası yanlıştır.

örneğin ömer ra nın toplumun önünde,mehir konusundaki yanıldığı içtihadini,düzelten yaşlı kadın KURAN İLE UYARISINI YAPIYOR VE ÖMER RA an valalhi ben yanıldım,kadın doğru söylüyor diye itirafını yapıyor.Sorun tamda burda işte ,eğer kadın kendi dininin kaynağı olan KURANIN GEREÇEKLERİNDEN ACİZ OLSAYDI,Ömer ra an gibi müslümanların önde giden şahsiyetinin YANILGISINI DÜZELTEMEZDİ..Burda ömer ra nın kuranı bilmediği değil her insan gibi unuta ve yanıla bilir olduğunu gösterdiği gibi Kuranın aslında ben müslümanım diyen her idda sahibininde bilmesi,öğrenmesi gerektiğinin delilidir.orda yaşlı kadın PEYGAMBERİN PIRATİĞİ OLAN kuran ile uyarısını yapıyor ayeti okuyarak..Buda Allahın aranızda,Allahın emeirlerini söyleyen ve yasaklarından akındıran bi topluluk bulunsun ikazınında beyanıdır..

Aksi takdirde kuranı öğrenmek için hadis,

Hadisi öğrenmek için geçmiş dönem alimlerinin kitaplarını,

Geçmiş dönem alimlerinin kitaplarınıda anlmamak için,bu günki hak ike batılı karıştıranları anlamak lazıma kadar gider bunada ,aşağıdan bakınca,

ilk başta kuran terk edildi,

daha sonra hadis,

daha sonra müçtehid islam alimleri,

elde kalan bu gün,bi yandan zikir,nefis terbiyesi diyen ,diğer taraftan Allahın hakimiyetine ve uluhiyetine,rububiyetine şirk katanların yolu ve bilgsi üzerinde yol almaya çaılşmaktan öteye gidilmeyip bataklığa düşmek...

Bu kadar keçiboynuzunu niye çiğnenmiş anlaşıldı,tasavvufa laf söyleyebilmekmiş maksat,
Ben de öğrenmek isteyen müslüman bi kardeş diye kelam etmeye çalışıyorum,boşuna vaktimi aldınız,(Aslında basiretli zilzal arkadaşımız beni uyarmıştı ama)

Biz Bir gül için bin çiçek sulayanlardanız....