Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Aralık 2012, 22:09   Mesaj No:2

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:39
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:174
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!




Bilgisayar başında 20 dakikadan fazla oturmayın!

Bilgisayar başında uzun süre vakit geçirenler, bel fıtığı riskiyle karşı karşıya bulunuyor. 20 dakikadan fazla bilgisayar başında vakit geçirmeyin. 20 dakikada bir bilgisayar başından kalkın ya da hareket yapın!


Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Bülent Elbasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de fizyoterapiste duyulan ihtiyacın her geçen gün daha da arttığını söyledi.
Yoğun iş temposu, dengesiz beslenme, maddi sıkıntılar nedeniyle insanların vücutlarına çok fazla dikkat etmediğini ifade eden Elbasan, bunun fizik tedavi ve rehabilitasyon gerektiren ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını kaydetti.

Özellikle bilgisayar başında uzun süre vakit geçirenlerin risk altında bulunduğunun altını çizen Elbasan, şöyle devam etti:

''İnsanlar çalıştıkları ortamda çevresel şartları vücut şekline göre ayarlamalı. Örneğin bilgisayar başında çalışanlar oturma pozisyonlarına çok dikkat etmeli. Uzun süre kambur pozisyonda çalışmak, bel ve sırt başta olmak üzere boyun ağrılarına neden oluyor. Dikkat edilmezse bu ağrılar çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle 20 dakikadan fazla bilgisayar başında vakit geçirmeyin. Bunu gerçekleştiremiyorsanız da 20 dakikada bir bilgisayar başından kalkın ya da hareket yapın.''

-ERKEN TANIYLA KALICI RAHATSIZLIKTAN KURTULABİLİRİZ -

Elbasan, bel, sırt ve boyun ağrılarının erken fark edilmesi durumunda basit önlemlerle kalıcı hale dönüşmesinin önüne geçilebileceğini söyledi.

Eskiden bazı kişilerin ortopedik rahatsızlıklarıyla ilgili hastane yerine ''kırık çıkıkçıya'' gittiğini vurgulayan Elbasan, ''Artık vatandaşlarımız da bu konuda daha duyarlı hale geldi. Eski yöntemlerle tedavi yerine rahatsızlıklarında hemen hastaneye geliyorlar. Kırık çıkıkçılara itibar etmiyorlar. Bu yöntemler insanlarda daha kalıcı zararlar bırakıyor'' diye konuştu.

Türkiye'de 6 bin fizyoterapistin bulunduğunu ifade eden Elbasan, değişen dünya şartlarında meslektaşlarına olan talebin her geçen gün daha da arttığını kaydetti.

Şu an 20 üniversitede fizyoterapi bölümünün bulunduğunu altını çizen Elbasan, önümüzdeki yıl bu sayının 30'a çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Alıntı ile Cevapla