Cvp: Dev bir kinle bakıyorum sana ey kırmızı COCA COLA kutusu! ..Boykot . İşte bir gazete yazarının yazısından coco colanın yaptıklarını anlatan bölümü.. Sevmiyorsam sebebi var..
Ben şimdi Ertuğrul Özkök'e nasıl anlatayım? Tabiî ki Muhtar Kent dünya çapında bir yönetici. Öyle olmasaydı Coca-Cola'nın başına koymazlardı.
İyi de kardeşim, kendimi bildim bileli Coca-Cola sevmem. Belki Amerikan askerlerinden önce Coca Cola'nın girmesinden ötürüdür tepkim. Belki Türk solundan bulaşmış eski bir alışkanlık. Ne zaman Coca-Cola görsem, Kolombiya'da öldürülen, Guatemala'da işkence edilen sendikacılar geliyor aklıma. Bir bedeviye Coca-Cola dolabının önünde namaz kıldırıldığını hatırlıyorum. Çocuk emeğinin sömürülmesini başarı sayan Coca-Cola'nın ilk patronu Asa Chandler'i anımsıyorum. Güney Afrika'daki ırkçı yönetimin hapse tıktığı siyahların Cola işçisi olarak çalıştırıldıkları geli-yor gözlerimin önüne. Midem kaldırmıyor işte.
Özkök'ün anlam veremediği bir şeyse bu, ben ne yapayım. Herkes Ertuğrul Özkök olacak diye bir doğa olayı yok ki.
Bizim gazete 6 Aralık'ta Ekonomi sayfasının manşetinde "İşte Coca-Cola'nın Muhtarı" başlığıyla duyurmuş. Daha ne olsun? Elimizde Coca-Cola flamaları, yakamızda Muhtar Kent kokartları, göğsümüzde "Erkek adam gazoz kullanmaz, Coca-Cola içer" tişörtleriyle sokağa mı çıkalım bu yaştan sonra?
Abdullah Muradoğlu |