Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!
Bu yazılanları sadece haber olarak okuyup gecmemek gerekiyor.
Bu hafta sonu basımdan gecen bir hadiseyi sizlerle paylasayım ki durumun ciddiyetini daha iyi anlayabilelim.
Malumunuz ben özel bir yurtta egitmenim. Öğrenciler ayda 1 defa hafta sonu ev iznine cıkarlar. Cıkıs oldu yurda dönme vakti geldi, 13 yasında bir öğrenci kapıdan girdi selam verdi. Aramızda şöyle bir diyalog gecti, söze ilk ben basladım:
-"Oooo hosgeldiniz merve hanım nasılsınız masallah hafta sonu internetten hic ayrılmadınız, facede sürekli online oldunuz, size telefon tv ve internet yasak degil miydi" dedim.
(İşinizde uzmansanız cocugun yüz ifadesinden halini anlarsınız)
Sözüm daha bitmeden:
- Hayır hocam benim facem yokki, dedi. (yalan söyledigi anında savunmaya gectiginden belliydi)
-Ya öyle mi o zaman facede gezen kimdi senin ruhun mu, dedim.
- ...
Başını önüne egdi.
(Anladım ki hedefimi 12 den vurmustum, ses tonumu biraz ciddileştirerek)
- Hemen yukarı git adresi ve şifreyi getir, dedim.
Cocuk gitti adresi şifreyi yazmıs getirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir bakayım şu face illetinde neler var dedim actım.
Önce anlam veremedim, cünkü ben face kullanıcısı degilim dogal olarak acemilik yasıyorum. Avatarda sacı bası dagınık, itici ve şımarık bir ifadeyle yabancı bir resim. (Allahın yarattıgı masallah resimdeki kimse cok güzel kız)
Anladım ki avatara baska bir kızı koymus ki daha cazibeli olsun diye...
Neyse ya sabır dedim birde arkadas listesine bakayım, aradım taradım karmasanın icinde buldum, ilk basta gözlerime inanamadım, burası neresi nasıl bir dünya dedim, toplam 358 kişi ekliydi.
Nasıl böyle birsey olabilirdi, 13 yasında bir cocuk ve arkadas olarak eklediklerinin cogu insanlıktan nasibini almamıs, müstehcen nicklerle dolu, insanın icine buhran veren bir ortam..
Takdir sizlere ait, anne babalar olarak hala bu avarelikte devam edersek vay başımıza gelenler.
Velilerden hic memnun degilim cünkü cocuklarını tanımıyorlar. Cocuklar o kadar akıllılar ki duygusal bagları olan anne ve babalarını ayakta uyutuyorlar. En kötüsü de cocuklarının yaptıkları bu berbat hallere inanmıyorlar .))
Belayı huzursuzlugu mutsuzlugu sıkıntıyı sokakta aramaya gerek yok evimizin icine baksak hepsini görecegiz. Performans ödevi bilmem ne dersi diye sizleri ikna etmelerine izin vermeyin, internet ve tv belalarından körpeleri kurtarın.
Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun.
(NOT: Bu arada cocuga söylemiş oldugum hersey hayal ürünüydü, hicbir bilgim yoktu,
ortaya bir laf attım cocukta hemen tuttu .)) en büyük sebebi anne babasını kandırdıgı gibi bizleri kandıramayacagını keşfedememiş olması)
vesselam.
__________________ Bismillah diyerek... |