Alıntı:
hznbnm Üyemizden Alıntı
güzel bir konuya değin mişsiniz,fakat zaman cok değişti,mesela?
Ben orta okulda dönem ödevimi hazırlamak için haftalarca bulunduğum ildeki kütüphaneye giderdim,ansiklopedilerin içinden ödevimi bulmam sürerdi 2,3 gün,birde bunu kağida dökmek vardı tabi,imkanı olanlar fotokopi çektirirdi,olmayanlar yazmak zorundaydı,biz yazardk yani,çıktı almazdık,internete veya cafelere oyun için ,sosyal ağlar olmasa bile ödev için gtmezdik,yoktu zaten böyle bir şey,sonra ne oldu,internet hizmetimize sunuldu,adamın biri çıktı, ben yıllar önce kaybet tim bir arkadsımı bulmak için su programı geliştrdm dedi ve çeşitli sosyal agları hzmetimize sundu,stratejik only oyunlar çıktı,vs.vs,biz bize bedavaymış gbi gösteriken bu hizmet leri cok benimsedik,cok önemser hale geldik,haliyle örnek oldugumuz evlatlarımızda bunları önemser hale gelmeye başladı,sadece evde kısıtlamalarla bunun önüne ne kadar gecebilırizki ? veya caydırıcılık yönündn ne kadar etkili olabilirizki? |
Bakınız zaten en önemli olan seyde cocugu ev icinde kontrol altında tutmaktan öte dısarıda takip altına almaktır. Öyle bir zamanda yasıyoruz ki, cocugu okula gönderince derin bir nefes alacak kadar acizleştik, zavallı konuma düşürüdük. ohh be kafam 3-5 saat rahatlayacak psikolojisine girdik.
Size güvenmesini ve sizin de ona güvendiginiz hissiyatını ona tattırın. Tabiri caizse cocugun dısarıdan aldıgı zehirleri eve gelince panzehirle yok edin. Fakat bunu yaparken bitmek tükenmek bilmeyen bir gayrete bürünün. İstemediginiz tavırlarda ısrarcı davranırsa nimetleri elinden alarak cezalandırın. Mesela bisikletini cok seviyorsa, 1 ay bisiklete binmeme cezası verin. ( benim egitim anlayısımda dayak asla yoktur, tavsiye etmem, cezalar caydırısı olmalıdır diye düsünürüm) Ama bunu yaparken mutlaka istikrarı ve kararı bozmayın.
Daha öncede belirttigim gibi cocuklar anne babayı kandırmayı meslek edinmişler .))