Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ocak 2013, 09:29   Mesaj No:103

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol

Alıntı:
mahmuud Üyemizden Alıntı Mesajı göster
fil ve yavrusu hikayesi veya rubailer

Onlar için kin güden, onların öcünü alan Allah’dır.
Allah dedi ki : Bu veliler benim çocuklarımdır. Gariplik âlemindedirler, eşleri yoktur. Ne işleri vardır, ne
güçleri.
Halkı imtihan için hor ve yetim görünürler. Fakat hakikatte dostları da benim, nedimleri de.
Hepsi de benim korumama arka vermiştir. Sanki onlar, benim cüzülerimdir.
Sakın, sakın! Bunlar benim hırka giyenlerimdir.Binlerce kişi arasında yüz binlerce kişidirler, fakat yine de

hepsi bir vücuttur.”

yani tek ruh muhammedi ruh deniliyor ....

diye devam eder gider .. kendinizde yazmışsınız veliler hakkında gıybet etmeyin diye :

ben o yazıdan veliler Allah'ın çocuklarıdır veya gibidir i çıkaramadım .... nasıl bakarsanız öyle ...veliler Allah'ın ''sıfatları '' ile sıfatlanırlar .... onun karuması altındadırlar ..
bir hadiste
Kulumu bana en çok yaklaştıran şey, farz kıldığım ibâdetleri yapmasıdır. Nâfile ibadetlerle de bana o kadar yaklaşır ki, nihayet ben o kulumu severim. Sevince de artık onun duyan kulağı olurum, o benimle işitir. Gören gözü olurum, o benimle görür. Eli olurum, o benimle dokunur. Ayağı olurum, o benimle yürür, (Kalbi olurum, o benimle anlar. Söyleyen dili olurum, o benimle konuşur.) Ne dilerse onu yerine getiririm. Herhangi bir şeyden bana sığınırsa ben onu muhafaza ederim.” (Buharî. Tecrid-i sarih: 2042)

O ZAMAN TASAVVUFA GÖRE İSA ALLAHIN OĞLUDURDA DİYEN HIRISTİYANLARIN BU SÖYLEYİŞLERİ DOĞRU KABUL EDiLMELi,SİZLERCE HATTA TAKVA Bİ SÖZ OLMALI,...

Bakın güzel arkadaşım,ben tasavvufun içerisinde sizler gibi binlerce samimi insanların olduğuna inanıyorum,yalnız bu tasavvuf kanalı öyle sizin dediğiniz gibi TEMİZ Bİ KANAL,YOL,TARİKAT değildir,sizler gibi binlerce insanın bu samimiyetini kullanan bi din sömürüsü yapan ruhban sınıfıdır.

yukardaki hadis olarak verdiğiniz hadisin tasvvufa göre anlamlndırması ve kendine delil olarak anlamlandırmasındaki anlam sahih değil batıldır..siz hadisi mevlananın VELİLER ALLAHIN ÇOCUKLARIDIRA,DESTEK olarak veriyor ve öyle anlamlandırıyorsunuz ve Allahın sıfatlarını KULLARA NİSBET EDİYORSUNUZ..HALBUKİ İSLAMA GÖRE ALLAH OĞUL EDİNMEZ, YARATTIKLARINA BENZEMEZ,böyle sözleri peygamberde kullanmamış Allah benimle bir olmuş,dememiştir,BEN ALLAHIN OĞLUYUM HİÇ DEMEMİŞTİR...