Cevap: Kemalist Rejimin İnkar-İmha Siyaseti Bu tür polemiklere girmeyi sevmemekle birlikte bişeyler yazmaktanda kendimi alı koyamadım. Kuran öyle mucizevi bir kitaptırki kim ne isterse kendisine delil olarak sandığı bazı ayetlerin bazı mısralarından birşeyler çıkarabiliyor.”Hayrı isteyene hayra giden yolları kolaylaştırırız.Şer isteyenede şerre giden tüm yolları kolaylaştırırız” mealindeki ayettede anlaşıldığı üzere İslam olmayan birçok sapkın düşünce kendisine Kuran dan delil bulmaya çalışmaktadır. İlahıyatçı 1 siz konuları çok duygusal ve aklınıza göre analiz ediyor,bunada Kuran-dan delil bulmaya çalışyorsunuz.Bu yanlış.Bir konu hakkında fikir sahibi olabilmek için o konuyu Kuran ve Sünnetin tamamına bakılarak analiz etmelisiniz. Başka bir yerde osmanlı hanedanı hakkındaki fikirlerinizi ifa ederken de aynı hataya düştüğünüzü gördüm.Bir devletin İslam devleti olabilmesinin temel kriterleri vardır.Ancak bu temel kriterler üzere inşa edilmiş devletler İslam devleti statüsüne sahip olurlar. Yoksa işte falanca alime saygı duymuşlar müslümanların geçmişine hürmet etmişler bu ve benzeri fiillerinden dolayı İslam Devleti sayılırlar gibi yaklaşımlar Kuran-i bir yaklaşım olmamakla birlikte tamamen ecdadını şirkleri küfürleri ile birlikte kabul etmenin kapısını aralamak anlamına gelir. Bir devletin İslam devleti sayılabilmesi için öncelikle olmazsa olmazların başında gelen,o devletin anayasasının temeli Şeriat yani “Allah’ın mutlak hükümleri üzere inşa edlilmekle mümkündür” Şunu unutmayalım ki Ebu Talip hem Peygamberi korumuş hemde tüm gücüyle müslümanlara yardım etmiştir.Fakat müslüman kabul edilmemiştir.Çünkü müslüman olabilmenin temel şartları vardır ve bunlar yerine getirildiği takdirde ancak müslüman olmak mümkün olabilir. Aynı hatayı burda ki yorumunuzda da devam ettirmiş birde ayetleri kendinize delil olarak sunmaya çalışmışsınız.Ayetlerde geçen alimlerin sıfatlarının ne olduğu,yada nasıl olması gerektiği Kuran ve sünnette açıkça beyan edilmiştir.Sizin alimler dediğiniz yada Yitiksevdanın gözünü yumup saydığı özelliklere sahip sözde alimlerin Kuran karşısındaki durumu Yitikin saydığından çok daha fazlasanı,fazlasıyla hak etmişlerdir. Merak ettim doğrusu o vermiş olduğunuz ayetlerdeki kast edilen özelliklere sahip sizin tespitlerinize göre üçbeş alim! İsmi verirmisniz--? Kendilerini tevbe kabul etme makamı ve himmet dağıtma makamı olarak gören nice sapkın sözde din adamlarına kayıtsız şartsız kul köle olan nice müritler vardırki onlarda bu ayetleri kendilerine delil olarak sunmaktadırlar. Siz o alimlerin isimlerini verin bizler onları Kuran ve sünnet tartısında bir tartalım bakalım onlar gerçekten alimmidirler ? yoksa hakikata göre zalimmidirler--? Selametle kalın |