Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı
konuyu psikolojik yada sosyolojik boyutunda düşündüğümüzde altında inanılmaz savunmalar ikna edici cümleler dökülür suçladığımız muhatabımızdan..bu asırda evladına bakamıyacak kadar,evlatlık verecek kadar mağdur aile sanmıyorum.bu tarafı kurcalamak istemiyorum zaten..
fikhi anlamda cevap şu verilebilir;
her iki aile sizin öz anne babanızdır.birisi kan yolu ile diğer süt yolu ile.yani islam hukukunda bu dörtlü sizin öz anne babanızdır.her dördünün üzerinizde hakkı vardır.Kuran onlara "öffff" bile demeyı yasaklamıştır.siz gene insani olarak düşünün.size yakışanı yapın onlar anne ve babanız.hepsine karşı sorumluluklarınız vardır.hepsine yetecek kadar kalbiniz vardır eminim...duygusallığı bırakın kuranı dinleyın...
onların hatasını siz değil bırak Allah hesap sorsun... |
Kesinlikle size katılıyorum magduriyet konusunda ama onları affetmek için kendimi kandırmaya çalışıyorum şimdiye kadar başardım inşallah bu böyle devam eder...
Şöyle birşey var süt yoluylada bir bagım yok emek var sadece duygusallıkla kuranın yolunda ilerleyebiliyorum...
Kalbim hepsine yeter ama bana emek veren annem babam herşeyim onlar buna üzülürse ben dayanamam bunda çıkış yolu bulamıyorum ve onları yoksaydıgımda gerçekten yanlış yolda mı olurum...