28 Ocak 2013, 13:28
|
Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 16153 Üyelik T.:
18 Ocak 2012 Arkadaşları:2 Cinsiyet:erkek Memleket:İstanbul Yaş:43 Mesaj:
45 Konular:
2 Beğenildi:4 Beğendi:4 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''tugra'' Kardeşimiz Alıntı: iklimya Üyemizden Alıntı
misafirligi hayırlı ve huzurlu olsun insallah,
* ABD'de bulunan Harvard Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi girişine şahitlik yaparken doğru olmak gerektiğini belirten alıntılardan oluşan bir yazı yazıldı. İkinci sırada Kur'an'ı Kerim'den bir ayet vardı.
Adalet üzerine en iyi çağrışımlar başlığı altında verilen ayet-i kerimeyle şahitlikte doğruluğun ve adaletin önemi vurgulandı.
Nisa Suresi'nin 135. ayetinin kullanıldığı bölüm aşırı sağ gruplar tarafından tepki çekti.
Ayeti kerimede şahitlik yaparken adaletten ayrılmamak ve yakınların aleyhine de olsa doğruluktan sapmamak öğütleniyor: "Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır." Simdi bu habere bakarak akli selim insan nasıl düsünmelidir, yorumu nasıl olmalıdır? tesekkürler. | Öncelikle böyle bir bilgilendirmeden dolayı teşekkür etmem gerekiyor size,Mutluluk verici ve dinimizin evrensellik ilkesini özellikle inkarcılar açısından'da kabul olunması adına güzel bir örnek olmuş . Ayeti kerime malumunuz üzere Adalet'ten bahsediyor, benimde aklıma şu soru geliyor ister istemez. Adalet diyince aklımıza ilk kim geliyor ? Eminim herkezin aklına birileri geliyordur örneğin :4 halife, H.z Ömer, H.z Ali, yahut Mezhep kurucu ve önderleri , felanca tarikatın büyükleri yahutta günümüz siyasileri ... Aslında adalet anlayışımızdaki sorun bence; Adalet dediğimizde kendi vicdanımızı , kendimizi ne kadar adaletli görebildiğimizdir ...Ben ne kadar adil olabiliyorum ? |
| |