Cevap: Yaz Kur'an Kursları ve Açılışları Kurslarda bulundurulacak defterler ve diğer gerekli belgeler Kurslarda bulundurulacak defterler ve diğer gerekli belgeler şunlardır:
a) Kursun açılış onayı,
b) Kursta öğreticilik yapanların atama onayları,
c) Öğrenci sicil defteri,
d) Öğrenci yoklama ve ders defteri,
e) Öğrenci durum çizelgesi ile belge alanların listesi,
f) Kursla ilgili mevzuat,
g) Gelen ve giden yazılar. Kayıt Şartları Kursa kayıt olacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:
a) Türk vatandaşı olmak, (yabancı uyruklu olanlar, Dışişleri Bakanlığının görüşü alındıktan sonra, Başkanlığın izni ile kursa kaydedilebilirler),
b) İlköğretimi bitirmiş olmak veya ilköğretim çağını geçmiş ve okur-yazar olmak.
Kayıt için gerekli belgeler
Madde 8- Kursa kayıt olacaklardan;
a) Dilekçe,
b) İlköğretimi bitirdiğini gösteren belgenin aslı veya onaylanmış örneği,
c) Eğitim çağını geçmiş olanlardan ilkokulu bitirdiğine dair diploma veya okur-yazarlık belgesi,
d) Nüfus hüviyet cüzdanının fotokopisi veya örneği,
e) 2 adet vesikalık fotoğraf,
istenir. Kayıt işlemleri
Başkanlıkça ayrı bir tarih bildirilmediği takdirde kayıt işlemleri her yıl eylül ayı içinde yapılır. Ancak gerektiğinde ekim ayında da kayıt yapılabilir.
Kursa kayıt için başvuranlar, gerekli belgeleri tamamlamaları hâlinde başvuru sıralarına göre öğrenci sicil defterine kaydedilirler. Hafızlığa çalışan öğrenciler için ayrı sicil defteri tutulur.
Kur’an kursu öğreticileri, eylül ayının ilk pazartesinden itibaren kursa kayıt ettikleri öğrencilerin eğitim-öğretim işleri ile meşgul olurlar. Öğrenci durum çizelgeleri
Hafızlığa çalışan öğrenciler için “Kur’an Kursları Öğrenci Durum Çizelgesi” (EK-2), yüzünden okuyan öğrenciler için “Kur’an Kurslarında Yüzünden Okuyan Öğrenci Sayıları ve Öğretici Durumunu Gösterir Çizelge” (EK-3) ayrı ayrı olmak üzere ekim ayı sonu itibarıyla ilgili kurs yöneticisi tarafından doldurulup imzalanarak müftülüğe teslim edilir. Bunlardan hafızlığa çalışanların öğrenci durum çizelgeleri müftülükçe onaylandıktan sonra bir nüshası ile yüzünden okuyanların sadece kız-erkek olarak sayıları en geç kasım ayı sonunda Başkanlıkta olacak şekilde gönderilir. Bunların öğrenci durum çizelgeleri müftülükte muhafaza edilir. devam ediyor...
__________________ Bismillah diyerek... |