Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2013, 23:48   Mesaj No:3

iklimya

Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran Kursları İle Öğrenci Yurt Ve Pansiyonları Yöne

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Eğitim ve Öğretim
Program ve uygulanması
Madde 15- Kurslarda Başkanlıkça hazırlanan eğitim ve öğretim programları uygulanır. Derslerde, Başkanlıkça yayınlanan ders kitapları ile diğer eğitim araçları kullanılır.
Eğitim-öğretimin başlaması ve sona ermesi
Madde 16- Kursta eğitim-öğretim, Ekim ayının ilk haftasında başlar, Mayıs ayının son haftasında sona erer.
Hafızlık yapacakların seçimi
Madde 17- Hafızlığa ayrılacak olan öğrenciler, yıl sonu sınavlarında, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden işlek olarak okuma ve ezber kabiliyetleri de dikkate alınarak, sınav komisyonlarınca seçilirler. Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumayı kurs dışında öğrenenlerden hafız olmak isteyenlerin seçimi de aynı usul ile yapılır.
Hafızlığa ayrılan öğrenciler için, komisyonca örneği Başkanlıkça belirlenen bir belge düzenlenir ve kayıtla ilgili diğer belgelerle birlikte öğrenci dosyasında saklanır.
Bir yerde birden çok kurs olduğu takdirde, hafızlığa çalışan öğrenciler bu amaçla ayrılacak bir kursta toplanabilirler. Hafızlığa başlatılan öğrenciler, hafızlıklarını tamamlayıncaya kadar iki yıl eğitim-öğretime devam ederler. Bu süre en çok bir yıl daha uzatılabilir.

Dinlenme tatili
Madde 18- Kur’an kursları, yarı yıl dinlenme tatiline ilköğretim ve orta öğretim kurumları ile birlikte girer. Ayrıca, doğal afet, kötü hava şartları ve benzeri sebeplerle okullar tatil edildiği takdirde o yerdeki Kur’an kursları da kendiliğinden tatile girer.
Haftalık ders saatleri ve ders konularının işlenmesi
Madde 19- Kurslarda haftalık ders saatleri:
a) Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma çalışmaları yapılan kurslarda: 18 saat Kur’an-ı Kerim, 1 saat İtikat, 3 saat İbadet, 1 saat Siyer, 1 saat Ahlâk dersi olarak 24 saat zorunlu, ders yapılır.
b) Hafızlık çalışması yapılan kurslarda; haftalık ders programları 24 saat üzerinden düzenlenir. Bu sürenin 20 saati Kur’an-ı Kerim, 1 saati İtikat, 1 saati İbadet, 1 saati Siyer ve 1 saati de Ahlâk dersi için ayrılır.
Gerektiğinde kurslarda ikili öğretim yapılabilir.
Tekli eğitim-öğretim yapılan kurslarda dersler 45, teneffüsler 15 dakika; ikili eğitim-öğretim yapılan kurslarda ise dersler 40, teneffüsler 10 dakika olarak uygulanır.
Programlarda yer alan dersin konusu, Öğrenci Yoklama ve Ders Defterine yazılarak dersi işleyen öğretici tarafından imzalanır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Yönetim
Kursun yönetimi ve kurs yöneticisi
Madde 20- Kursların yönetimi, ilgili müftünün gözetimi altında kurs yöneticisine aittir.
Birden fazla öğretici olan kurslarda öğreticilerden birisi müftülüğün teklifi ve mülkî amirin onayı ile kurs yöneticisi olarak görevlendirilir ve adı Başkanlığa bildirilir. Bir öğretici bulunan kurslardaki öğreticiler aynı zamanda o kursun yöneticisidirler.

Öğreticilikte geçici olarak görevlendirilecekler
Madde 21- (Değişik: 24/11/2003 tarih ve 25299 sayılı Resmi Gazete);(Değişik: 23/12/2003 tarih ve 25325 sayılı Resmi Gazete) Kurslarda öğretici ihtiyacının kadrolu öğreticilerle karşılanması esastır. Ancak bu ihtiyaç kadrolu öğreticilerle karşılanamadığı takdirde, Devlet memuru, memur emeklisi veya sigortalı olup Kur’an kursu öğreticiliği yapabilecek niteliğe sahip olanlar, ilgili müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile geçici olarak Kur’an kursu öğreticiliğinde görevlendirilebilir.
Kur’an kursu öğreticilerinde 23/11/1999 tarihli ve 23885 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav, Atama, Nakil ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinde belirtilen nitelikler aranır.

Öğreticilerin başka kurslarda geçici olarak görevlendirilmesi
Madde 22- Öğrencisi bulunmayan kursların öğreticileri, yaz aylarında öğretici ihtiyacı olan başka kurslarda müftülükçe geçici olarak görevlendirilebilir.
Memur olmayanların kurslarda çalıştırılması
Madde 23- Kadrolu personel dışında, kurslarda ve eklentilerinde görev alacak olanlar, ilgili müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile görevlendirilirler.

İzinler
Madde 24- Kur’an kursu öğreticileri, kurslarda eğitim-öğretim devam ettiği sürece yıllık izin kullanamazlar.
Ek ders ücretleri
Madde 25- Kurslarda yönetici ve öğretici olanlar ile öğreticilikte geçici olarak görevlendirilenlerin ek ders ücretleri, 29/8/1984 tarihli ve 84/8502 sayılı Kararnamenin eki Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kurslarında Okutulacak Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretlerine Dair Esaslar’a göre ödenir.
En az beş öğrenciye hafızlık yaptıran öğreticilere, öğretimin devam etmesi kaydıyla ek ders ücreti yıl boyunca ödenir.
Kurslarda bulundurulmayacak yayınlar ve yasak faaliyetler
Madde 26- Kursta, Başkanlık ve diğer resmî kurum ve kuruluşların yayınları ile Başkanlıkça uygun görülmüş olan yayınların dışında basılı, sesli ve görüntülü yayınlar ve Diyanet İşleri Başkanlığı mührünü taşımayan Kur’an-ı Kerimler bulundurulamaz ve öğrencilere tavsiye edilemez. Kursta siyasî nitelikte etkinliklere izin verilmez.

Kurslarda sosyal ve kültürel faaliyetler
Madde 27- Kurslarda, Kur’an kurslarını tanıtmak, Kur’an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimi artırmak amacıyla derslerin dışındaki vaaz, konferans, seminer ve benzeri sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabilmesi ilgili müftülüğün iznine bağlıdır.

devam ediyor...
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla