Cevap: Sümeyye Yurtsever 'den |Kalpten Kaleme Düşen'ler| Takvimin gösterdiği tarih 15 Şubat..Arkadaşlarla yine toplandık. Dün Sevgililer günü'ydü ya..
Ayşe hanım eşarbını gösterip :''-Eşim Bu yeni sezon eşarp ve çantasını almış. Çok beğendiğimi biliyordu da.''
Peşinden Fatma Hanım kasıla kasıla Elini uzatıp dedi : ''-Aşkım bana tektaş almış , hemde Pırlanta.''Baktılar bende ses yok..Dediler :
-Hayırdır seninkinden ne var, ?
Şöyle bir ayh dedim ve anlatmaya başladım :''-Bizimki de ilk sevgililer günümüz diye gül almış bana.Bir sinirlendim bir sinirlendim..''Gülsüm hanım hemen atladı lafımın ortasına :''-Ayy şekerim ben olsam bende sinirlenirim gül ile geçiştirilir mi ?''
Dedim : ''- Sorma tatlım. Sen git Papaz'ın birinin uydurduğu günde bana Hediye al. ALLAH Rasulü /sav'in timsali'ni hemde..
Aldım kafasında parçaladım. Hayatım Biz Müslümanız Unuttun sanırım dedim.''Ayşe hanım Merakla :
''- Çok kızdı kesin'' dedi.''-Hayır canım ne kızması ALLAH razı olsun senden bitanem '' dedi.
Bizimki de Uzakmış Hristiyan günlerinden ama ben kırılmayım diye Getirmiş.Herkeste hafif bir utanç göstergesi belirdi , yanaklar kırmızı kırmızı..
Bir de sordum Cennetliğime ''-Bundan sonra her 14 Şubatta ne Alacaksın? '' diye.
Dedi : ''-Aklımı Başıma..''
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا
"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez."
|| BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm.
Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |