Cevap: Veli –Velayet Nedir ? Olsun olsun önemli olan Ebu suud efendi sizi tekfir ediyor ya sen ona bak.Size bişey daha söyleyeyimmi.osmanlı son şeyhül islamı Mustafa sabri efendide sizi tekfir ediyor.demkorasiye oy verenleri tekfir ediyor.tasavvufçuları tekfir ediyor.kitaplarnı okudum. Demekki sizi tekfir eden çok alim var.Ozamn aklıma şu geliyor.sizin itikadınızda bozukluk varki tekfir ediyorlar.Yoksa böyle büyük alimler ezbere bi şekilde kimseyi tekfir etmezler.Bütüm alimler birtek fırakının cennete gideceğini söylemişlerdir.Delilleri ise ümmetim 73 fırkaya ayrılacak hadisidir.Peygamber bu 73 fırkanın birin cennete gideceğini söylüyor.siz ise 170 fırka olmuşsunuz bunların hepsini cennete gönderiyorsunuz O zaman aklıma şu soru geliyor.peygambermi doğru söylüyor yoksa tasavvufçularmı.Aklım bana peygamber doğru söylüyor diyor. Evliyalar peygamberlerden üst makamdadır diyor tasavvuf rşeğleri buna delil olarakta hz.Musa ile o mübarek zatı gösteriyorlar.o şöyle demişti ey musa Allah senin bilmediğin şeyleri bana öğretti.şimdi ebu suud efendi sizi tekfir edincemi peygamberi miki sözü dinlensin diyorsunuz. Gene aklıma bir soru geldi ebu suud tasavvufçu olsaydı acaba aynı cümleleri kullanırmıydınız.aklım diyorki ebu suud tasavvuçu olsaydı onları tekfir etmeseydi onu alim mertebesinde değil eyvliya mertebesine çıkarırlardı. Aklımla vahyi en iyi şekilde anlamaya çalıştıkça Allah yardım ediyor.basiretimi arttırıyor.akıl büyük bir nimettir.yeterki başkalrının cebine girmesin dinin önüne geçmesin. |