Konu Başlıkları: Veli –Velayet Nedir ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2013, 08:51   Mesaj No:16

TELMİHA

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:TELMİHA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19586
Üyelik T.: 10 Temmuz 2012
Arkadaşları:0
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Veli –Velayet Nedir ?

Sayın yitiksevda

Benim o cümlelerim de Osmanlıyı öven birtek ibare yer almamaktadır.Sadece islam devletinin yapısını anlatmaya çalıştım.Siz işi emevi dönemine götürdünüz.Madem ki illa cevap verecektiniz o halde islam devlet yapısının öyle olmadığını delillendirmeniz gerekmezmiydi.

Bakın bir şii devleti olan İran bile bu söylediğimiz hükümlerin birçoğunu şuanda uygulamaktadır.Örneğin başı açık bir kadın İran da dolaşamaz.Diyelim ki yolcu taşıma işi ile meşkulsunuz kadın,erkek karışık taşıyamazsınız.

Yani kafanıza göre dinler icat edip bu islamdır diyemezsiniz.Yazımın neresi size dokundu bilmiyorum ama verdiğiniz cevap boş bir cevaptır.Yukarıda söyledim ellerinde hiçbir delil olmayan insanlar ancak itham ederler.Düşünceleri deliller ışığında çürütemezler.

Taliban yada el-kaide nedir nedir ne iş yapar ben bilmem.Bilmek zorundada değilim.Zira o bölümde kullandığınız kelimeler sizin hiç Kuran okumadığınızı göstermektedir.İlahi kelam olan Kuran da siz onların dinine tabi olmadıkça onlar sizden razı olmazlar size hep düşmanlık gösterirler.Devamla derki onlar Allah’ın düşmanıdırlar sizinde düşmalarınızdırlar sizi sevmezler,sizinde kendileri gibi kafir olmanızı isterler,onları hiçbir suretle dostlar veliler edinmeyin.Bunların Kuran dan delilini istiyormusunuz.? Size bu ayetleri çıkarabilirm.

Hem siz neden düşman edinmkten korkuyorsunuz ki.

Biz müslüman omasını becerebilelim bırakın tüm dünya bize düşman olsun.YeterkiRabbül alemin bize düşman olmasın.Önemli olan burası.Değilmi sayın yitiksevda.