Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mart 2013, 20:32   Mesaj No:2

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Memleket:İst
Konular: 1383
Beğenildi:174
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Standart Cevap: Özellikle hafızlardan yardım istiyorum

Alıntı:
Hbst Üyemizden Alıntı Mesajı göster
S.A. Direk konuyu anlatıyorum arkadaşlar imamhatip öğrencisiyim okulumuzun bir projesi kapsamında hafızlık yapmaya başladım ilk dönemin başından beri yapıyorum. Başladığımızda 70 kişiydik şuan ise sadece ben varım herkes bıraktı. Benim en büyük hayalim hafız olmaktı hala da öyle. Ama şeytan mı uğraşıyor anlamıyorum öyle zorlanıyorum ki.. Normalde ezberim kuvvetldir iki üç kez okuduğum aklımda kalır ama hafızlıkta öyle olmuyor işte. Belki başında olduğumdan bilmiyorum ama ezber yapmadığım zaman çok mutsuzum, ezbere başladığımda da ya yarın veremezsem diye çok kaygılıyım. Başka hafızlık yapanlarla konuşuyorum etrafındakiler de yapıyor olunca öyle hissetmiyosun diyolar ama okulda tek yapan benim. Özellikle hafızlara, hafızlık hocalarına soruyorum; bu normal midir?
a.s.
öncelikle kesinlikle kendin karar vermelisin gerçekten istiyor musun? ondan sonra ise azim ve irade olacak eğer ezberin iyiyse,
mümkün mertebe su tatil bu tatil diye ara verme hafızlıkta, ara verdiğinde birçok isteksizlikler olabilir,
tek bile olsan olur yeter ki hergün 1 sayfa da olsa ezber yap ve dinlet,