28Haziran 2008, 10:22
|
Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 127 Üyelik T.:
10 Eylül 2007 Arkadaşları:4 Cinsiyet: Memleket:ankara Yaş:32 Mesaj:
1.805 Konular:
527 Beğenildi:30 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cvp: NİSA:34 Erkek Bayandan Üstünmüdür ? Alıntı: muhtesem Üyemizden Alıntı
neden bayan peygamber yok o zaman
2. cisi bir ülkenin başına bayan yönetici gelirse o ülke helak olamaya mahkümdür doğru değilmi | muhteşem kardeşim, keşke yağmurun yazısını daha dikkatli okusaydınız.
Bir kere karşı çıktığınız, üstünlük vasfı olarak öne sürdüğünüz gerekçeler konuyla alakasız...
bayan peygamber gönderilmemesinin de kadın erkek üstünlüğü ile bir ilgisini kuramadım.peygamberlik; vehbi,(Allah tarafından dilediği kuluna verilen ) bir makamdır.yüksek bir makam olmakla birlikte sorumluluğu,sabrı , yeri geldiğinde cefaya katlanmayı gerektiren bir kurumdur.rabbimizin işine karışamayız elbet ama , Allah ın kadınlardan resul göndermemesinin sebebii kadınn yaratılış özelliklerinin peygamberlik gibi zor bir görevin altından kalkmaya müsait olamayacağındandır.yoksa kadınlardan peygamber gönderilmeyince erkekler daha mı üstün oluyor ?????????az çok ta peygamberler tarihi okurum.Hz.Allah kadınlardan 4 tane nebi göndermiştir.Demek ki iş orada değil...
2. sebebinize gelince, güldüm doğrusu...
sırf bayan yönetici bir toplumun başına gelince helak olunurmuş(!)şöyle bir ülkemize, komşu ülkelere, dünyaya bakıyorum da yöneticler vasıfsız olduktan sonra kadınmış, erkekmiş, mazallah hepten helak oluuruz.Sevgili peygamberimiz , emaneti ehline vermediğiniz zaman kıyameti bekleyiniz buyurmuş.bir bayan işin ehliyse ; diğer tarafta da beceriksiz , o işten anlamayan ve sırf erkek olduğu için birini bir makama getirdik diyelim acaba hangi durumda helak oluruz????
düşünelim biraz...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! |
| |