Konu Başlıkları: Fatih Sultan Mehmed
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2007, 12:43   Mesaj No:1

ayel

Medineweb Üyesi
Durumu:ayel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 41
Üyelik T.: 02 Temmuz 2007
Arkadaşları:0
Konular: 18
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Fatih Sultan Mehmed

Fatih Sultan Mehmed

18 August 2007
Fatih’in Halkını İmtihanı

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetme plânları yapıyordu. Daha henüz 21 yaşında bulunan hükümdar, İstanbul’un fethine girişmeden önce, halkını imtihan etmek istemişti. Sabahın erken saatlerinde tebdili kıyafet ederek, Osmanlı’nın başşehri olan Edirne’de çarşıya çıktı.

Çarşının bir tarafından girip, alış veriş yapmaya başladı. Birinci dükkâna varıp birşey aldı. İkinci bir şey istediğinde dükkân sahibi vermedi. Fatih’i tanımıyordu dükkân sahibi. Fatih Hazretleri mal olduğu halde neden vermediğini sordu.

Adam:

- “Ben sana bir şey satmakla sabah siftahımı yapmış oldum, ikinci alacağını da karşıdaki dükkândan al. Çünkü o henüz siftah etmemiştir,” dedi.

Fatih memnun olmuştu. Öbürüne vardı, bir miktar mal aldı… İkincisini istediğinde o da vermeyip komşu dükkâna gönderdi. Böylece Hazreti Fatih koca çarşıyı baştan sona kadar dolaştı… Hepsinde aynı mukabele ile karşılaşmıştı.

Aldıkları erzakı, medresede ilim tahsil eden talebelere gönderdi, kendisi de saraya gelip Allah’a şükür secdesine kapandı ve şöyle dedi:

- “Ya Rabbi sana hamdolsun… Bana böyle birbirini düşünen millet ihsan ettin. Ben bu milletimle değil Bizans’ı, dünyayı bile fethederim, dedi ve istanbul’un Fetih planlarını hazırlamaya başladı.

51 gün süren muhasaradan sonra Bizans, Akşemseddin Hazretlerinin de bizzat iştirakiyle fetholunmuştu. İstanbul fetholunduktan sonra, Osmanlı imparatorluğunun merkezi Edirne’den İstanbul’a taşındı.

Konu Sahibi ayel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
sağ tarafa yatmak... Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri Tuba_ 2 3186 11 Eylül 2007 01:59
Allah'a teslimcilik.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Kara Kartal 2 2242 07 Eylül 2007 00:53
Nefis Muhtelif Konular su damlası 5 2015 30 Ağustos 2007 18:57
Debbağ Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Kara Kartal 4 2274 30 Ağustos 2007 18:49
elif... Şiirler ve Şairler Esma_Nur 1 1846 26 Ağustos 2007 21:02