13 Mart 2013, 11:33
|
Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 Mesaj:
7.406 Konular:
425 Beğenildi:2308 Beğendi:4896 Takdirleri:3818 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız DİN EĞİTİMİ VE DİN HİZ. REHBERLİK 3. ÜNİTE SORULARI peygamberimiz dönemindeki eğitim ne nitelikliydi a-dini b-mantıki c-ahlaki aşağıdakilerden hangisi mekke dönemindeki eğitim merkezleri arasındadır a-küttab b-suffa c-darü'l-erkam aşağıdakilerden hangisi medine dönemindeki eğitim merkezleri arasında değildir a-mescidi nebevi b-suffa c-darü'l-erkam yabancı kültürlere ait eserlerin toplanması hangi devirden itibaren başlamıştır a-abbasiler b-emeviler abbasiler devrinde kurulan "beytü'l-hikme"de toplanan eserlerin tercümesi yapılmıştır beytü'l-hikme nerede kurulmuştur a-mağrip b-horasan c-bağdat kurulan medreselerden en ünlü olanı hangisidir a-beytü'l-hikme b-nizamiye medresesi nizamiye medresesini kim kurmuştur a-kanuni sultan süleyman b-nizamü'l-mülk medreseler kaçıncı yüzyıldan itibaren kurulmaya ve gelişmeye başlamıştır a-X. yy. b-XI. yy. c-XIX. yy. ilk osmanlı medresesi nerede kurulmuştur a-izmit b-iznik c-istanbul dönemin en büyük medresesi olan "sahn-ı seman" hangi padişah zamanında kurulmuştur a-fatih b-kanuni süleymaniye medresesini kim kurmuştur a-kanuni b-yıldırım beyazıt osmanlılarda medreselerin ve dersleri okutan müderrislerin, merkezde bağlı oldukları kurum aşağıdakilerden hangisidir a-diyanet işleri başkanlığı b-şeyhlislamlık(meşihat) kurumu kadınların eğitim konusundaki olumsuzlukların ve kısıtlamaların temeli hangi anlayışa dayanır a-psikolojik anlayış b-sosyolojil anlayış c-geleneksel anlayış medreseler kaç yılında tevhidi tedrisat kanunu ile kapatılmıştır a-1922 b-1924 c-1926 aşağıdakilerden hangisi osmanlı devletinde medreselerin ilmi faaliyetlerin zayıflaması ve gerilemesinin sebepleri arasında değildir a-eğitim ve ilim anlayışının gelişmeye ve üretken olmaya kapalı olması b-rüşvet ve iltimas ile ilmi yetersiz kişileri göreve getirme c-medreselere talebin azalması medreselerde halka açık olan dersleri veren görevliye ne denir a-dersiâm b-suhte c-muid medreselerde müderrisin okuttuğu dersi tekrarlayan görevliye ne ad verilir a-mukim b-muid din kültürü dersi zorunlu olmaktan hangi yıl çıkartılmıştır ? a.1991 b.1990 c.1994 tevhidi tedrisat kanunun din eğitimi açısından en önemli maddesi hangisidir? a.3.maddesi b.4.maddesi c.5.maddesi suffada yetişen ve öğretmen olarak görevlendirilen sahabi hangisidir ? a.ebu hureyre b.muaz b. cebel
Kurana göre insan dünyaya geldiğinde bilgiye sahip değildir.ancak eğitilebilecek özelliklerle donatılmıştır. bu hangi ayette belirtilir? nahl 16-78
hangisi küttabın diğer isimleri arasında değildir?
a-mekteb
b-taş mektebi
c-sıbyan mektebi
d-medrese
e-mahalle mektebi
yazının geliştirilmesi arapça gramerinin belirlenmesi hangi dönem ve kim tarafından gerçekleştirildi?
a-abbasi nizamülmülk
b-emevi- ebulesved eddueli
c -abbasi-sibeveyh
kelime olarak ders okutulan yer?
a- küttab
b-mekteb
c-medrese
d-suffa
e-beytül hikme
islamın altın çağı hangi dönem olarak adlandırılır?
a-emeviler b-abbasiler
c-tanzimat
d-2.meşrutiyet
hangisi yetişmiş talebe anlamına gelir?
a-muid
b-talebi ulum
c-dersiam
d-danişmend
medreselerden mezun olan talebeler "matlab" adı verilen deftere isimlerini kaydettirirler ve atanma için sıra beklerlerdi bu usule ne ad verilir?
a-meşihat
b-medaris
c-mülazemet
çocuklara ilköğretim zorunluluğu hangi padişah getirdi?
a-fatih
b- kanuni
c-2. mahmut
d-2. abdulhamit Bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur. |
| |