20 Mart 2013, 22:15
|
Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 Mesaj:
7.406 Konular:
425 Beğenildi:2308 Beğendi:4896 Takdirleri:3818 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: 2. sınıf bahar dönemi arapça 4 notlarımız ARAPÇA 4 1. ÜNİTE SORULARI müphem olan isme de mümeyyez denir mümeyyez ikiye ayrılır aşağıdakilerden hangisi bunlar arasında değildir a-melfuz(telaffuz edilen) mümeyyez b-melhuz(anlaşılan) mümeyyez c-madud mümeyyez Dört çeşit melfûz mümeyyez vardır aşağıdakilerden hangisi bunlar arasındadır a. Ağırlık ölçüleri b. Hacim ölçüleri c. Uzunluk ve alan ölçüleri d. sayılar e.hepsi sayılar 4 kısma ayrılır aşağıdakilerden hangisi bunlar arasında değildir a-cemi sayılar b-müfred sayılar c-mürekkep(bileşik) sayılar d-ukud e-atıflı(ma'tuf) sayılar 1 ve 2 sayılarının temyizi olmaz kendilerinden önceki kelimenin neyi olurlar a-zamir b-sıfat c-muzaafın ileyh 1 ve 2 sayıları madud(sayılan)dan önce mi gelir yoksa maduddan sonra mı gelir bu özellik sadece bu sayılara özeldir a-önce gelir b-sonra gelir 3’ten 10’a kadar olan sayıların temyîzi nedir a-cemi-mecrur b-cemi-mansup 3-10 arası sayılar madudla aynı cinsten mi olur yani madud(sayılan) müzekkerse sayı müzekker müennesse müennes mi olur a-hayır aded(sayı) madudun zıt cinsinden olur b-evet aynı cinsten olur 3-10 arası sayılarda Çoğul isimlerin müzekker veya müennesliğine, tekili dikkate alınarak mı karar verilir. Akılsıza delâlet eden çoğulların müfred-müennes hükmünde olması kuralı, bu konuda geçersizdir a-evet tekiline bakılıp karar verilir b-hayır çoğuluna bakılır رَأَيْتُ عَشَرَ رِجَالٍ on adam gördüm cümlesinde aded yani sayının gelişi doğru mudur a-yanlış b-doğrusu bu olacaktı عَشَرَةَ رَجُلٌ وَاحِدٌ burda sayının geliş sırası doğru mudur a-evet b-hayır اِسْتَأْجَرْنَا تِسْعَ سَيَّارَاتٍ dokuz araba kiraladık bu cümlede sayı doğru mu gelmiştir arabalar kelimesinin tekili müzekker mi müennes mi a-evet sayı doğru gelmiş -araba kelimesinin tekili müennestir b-hayır doğru gelmemiştir أَجَبْتُ عَنْ خمَْسَةَ عَشَ رَ سُؤَالا cümlesinin türkçe tercümesi nedir a-14 soruya cevap verdim b-15 soruya cevap verdim c-15 soruya cevap veremedim 11-19 arası sayıların temyizi marife midir nekre midir a-marife b-nekre 12 sayısının birler basamağı mu‘rabtır ve tesniye gibi i‘rab alır. 11 ve 12 sayıları temyîzleriyle uyum içindedir bu bilgi doğru mudur a-evet b-yanlış رَأَيْتُ اثْنَتَيْ عَشْرَةَ طِفْلَة cümlesinin türkçe tercümesi nedir a-12 kız çocuk gördüm b-12 kız çocuk gördü 12, 62 ve 72 gibi atıflı sayılarda, temyîz ile birler basamağı müzekkerlik müenneslik yönünden uyum içinde olur. bu bilgi doğru mudur a-evet b-hayır
Kendinden önceki isimde veya cümledeki kapalılığı gideren mansup ve nekre isime ..............
temyizin açıkladığı bir önceki isme ................
a) müyezzez - temyiz b) temyiz - müyezzez
11 - 19 a kadar olan sayılara ...........
21 - 99 a kadar olan sayılara ........... a) mürekkep - ma'tuf
b) ma'tuf - mürekkep
Ukud sayılarda zıtlık aranmaz doğru yanlış
Bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur. |
| |