Cevap: Dedenin Hikayesi DOKUZUNCU BÖLÜM
--Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri bunca iş güç arasında buraya topladığım için kusura bakmayın. Allah (cc) izin verirse bundan böyle sizinle beraber yaşayacağım. Bu nedenle, bazı düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Düzenleme derken, sizin hayatınıza müdahale etme gibi bir niyetim yok. Çünkü siz zaten fıtrat üzere yaşıyorsunuz. Allah'a (cc) isyan sizde sözkonusu değil. Ama buraya zaman zaman insanlar gelebilir. Ve onların gelmesi sizin için zararlı olabilir. Belki içinizden bazıları: "İyi güzel de sen de insansın" senin bize zararının dokunmayacağı ne malum?" diyebilirsiniz.
Şunu bilmenizi isterim ki, ben insanlardan kaçarak buraya geldim. Ve onların ne düşündüğünü ben sizlerden daha iyi bilirim. Bu nedenle; siznle birlikte onlara karşı mücadele edeceğiz İnşaAllah.
Şimdi, bu cümleden olmak üzere benim size bir teklifim var. Kartal:
--Nedir önerin?
--Bir Orman Konseyi ve Orman Timi kurulmasını teklif ediyorum. Ayı:
--Çok iyi bir fikir. Yanab kedisi:
--Ne iş yapacak peki bunlar?
--Orman Konseyi, sizin genel işlerinize bakacak. Her türlü problemi bu konsey halledecek İnşaAllah.
--Ya Orman Timi?
--Orman Timi de gelebilecek tehlikelere karşı savunma görevi görecek. Yaban keçisi:
--Kimler olacak peki bunlarda?
--Orman Knseyinde, her kesimden temsilci bulunacak, Orman Timinde ise tehlikelere karşı koyabilecek kişiler görev yapacak. Mesela, ayı, kurt, vaşak, kartal v.s. Bir de istihbarat görevi görecek elemanlara ihtiyacımız olacak. Ayı:
--Bu kurullar ne zaman oluşturulacak?
--Hemen şimdi. Çünkü hepinizi bir daha bunun için yormak istemiyorum.
--Bize uyar. Bu arada, arkadaşlar, Dede bundan sonra bizimle yaşayacak. Bunun için de ona bir kulübe yapmamız lazım. Ben Dede ile siz gelmeden önce ormanı gezdim ve kesilecek ağaçları belirledik. Kurullarımızı seçtikten sonra, ilk işimiz kulübenin yapımı olacak. Diğer hayvanlar hep birlikte:
--Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.
--Ayıya ve size teşekkür ediyorum. Şimdi her bir gurup.... DOKUZUNCU BÖLÜMÜN SONU |