17 Nisan 2013, 10:37
|
Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 Mesaj:
7.406 Konular:
425 Beğenildi:2308 Beğendi:4896 Takdirleri:3818 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız ilk dört ünite karışık sorularımız
'eğitimin amacı, insanı sosyalleştirmektir' görüşünü savunan
a) socrates
b) namık kemal
c) auguste comte
d) ernest renan e) durkheim
ekme, yetiştirme, üretme anlamına gelen kelime a) kültür
b) deyn
c) sekafe
d) medeniyet
e) hadare
kültür ve medeniyetle ilgili hangisi yanlıştır
a) medeniyet genel, kültür özel olmaktadır
b) din kültürün hem mayası hem de bir unsurudur c) osmanlı türkçesinde kültür, üretme olarak ifade edilir
d) kültür bir halkın yaşam tarzıdır
e) bir dinin yada fikrin, maddi ve manevi boyutlarda hayata yansıtılmasına medeniyet denir
insan hakları evrensel beyannamesi hangi tarihte kabul edilmiştir
a) 3 mart 1924
b) 23 nisan 1920
c) 7 nisan 1955 d) 10 aralık 1948
e) 6 kasım 1943
übey b halef'in dirilişi inkar etmesinin asıl nedeni
a) kendi gücüyle yaratıcının gücünü mukayese etmesi
b) herhangi bir diriliş görmemiş olması
c) ölenlerle iletişim kurulamaması
d) hz peygamberi sıkıştırma düşüncesi e) çürüyen bir şeyin yok olacağına inanması
islam öncesinde araplar arasında şiir ve hitabet sanatının en önde gelen örnekleri
a) küttab
b) kaside c) muallakatı seba
d) gazel
e) divan
hz peygamber dönemindeki eğitim faaliyetleri ile ilgili hangisi yanlıştır
a) mekke döneminde darül erkam önemli bir eğitim merkezi olmuştur
b) medine döneminde mescidi nebevi önemli bir eğitim merkezi olmuştur
c) hz peygamber kadınların eğitimine önem vermiştir
d) medine döneminde suffa'da eğitimin yapıldığı önemli bir mekandır e) suffa'da sadece kuran eğitimi yapılmıştır
arapça gramerinin belirlenmesinde öncülük eden
a) ebul esved ed düeli
b) imam zühri
c) zemahşeri d) sibeveyh
e) ebu ubeyd kasım b sellam
açıklayıcı, yorumlayıcı bir yaklaşımla kavram ve genellemelerin öğretildiği, konunun öğretmen tarafından öğrenmeye en uygun şekilde organize edilerek sunulduğu öğretmen öğrenci arasında yoğun bir etkileşimin yaşandığı bir öğretim strateratejisidir
a) buluş yoluyla öğretim stratejisi
b) araştırma yoluyla öğretim stratejisi c) sunuş yoluyla öğretim stratejisi
d) problem çözme yoluyla öğretim stratejisi
e) soru cevap yoluyla öğretim stratejisi
iki grubun bir konuyu karşıt iki tez halinde ele alarak dinleyiciler ve jüri önünde savunmalarıdır Bu tartışma türü
a) küçük grup tartışması b) münazara
c) büyük grup tartışması
d) tartışma yöntemi
e) soru - cevap
'her şeyin, bir başka şeyle ilişkili ve bağlantılı olduğu' düşüncesinden kaynaklanan ve öğrencinin bedensel, zihinsel, duygusal, ahlaki vb tüm yönleriyle ele alınması gerektiğini savunan din öğretimi ilkesi a) bütünlük
b) amaca dönüklük
c) bireysellik
d) ekonomiklik
e) yakından uzağa ilkesi
eğitim ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır
a) 'ağaç yaş iken eğilir' atasözü çocukluk dönemindeki eğitimin önemini vurgular b) edeb kavramı, genel olarak eğitim ile ilgili bütün alanları ifade eder
c) eğitimle insana aktarılması gerekenler hususunda inançlar, kültürler vb faktörler etkili olur
d) türkçede eğitim eğme fiilinden türetilmiştir
e) adam olmak deyimi yetiştirilmek istenen insan tipine işaret eder
imam hatip liselerinin açılmasına dayanak olmuştur a) tevhidi tedrisat kanununun 4. maddesi
b) 1739 sayılı milli eğitim temel kanununun 12. maddesi
c) insan hakları evrensel beyannamesi
d) anayasanın 136. maddesi
e) anayasanın 154. maddesi
osmanlılarda medreselerin ve dersleri okutan müderrislerin merkezde bağlı oldukları kurum
a) defterdarlık
b) enderun c) şeyhülislamlık
d) nişancı
e) kadı
soru cevap yönteminin özelliklerinden değildir
a) öğrenci derse aktif şekilde katılır b) daha çok psiko motor davranışların öğrenilmesini sağlar
c) öğrenciyi düşünmeye sevk eder
d) öğrenciyi analitik ve eleştirel düşünmeye sevk eder
e) öğrencinin bildikleri ve bilmedikleri hakkında öğretmene dönüt sağlar
II. meşrutiyet döneminde medreselerin ıslahı konusunda dört çalışma yapılmıştır Bu çalışmalardan değildir
a) medarisi ilmiye nizamnamesi
b) ıslahı medaris nizamnamesi c) maarif nezareti
d) darül-hilafetil-aliyye medresesi adı altında istanbuldaki medreselerin tek çatı altında birleştirilmesi
e) medresetül mütehassısin adıyla uzmanlık eğitiminin yapıldığı bir kurum açılması yetiştirmek, yönetmek, yönlendirmek ve potansiyelleri ortaya çıkarmak anlamındaki kelime aşağıdakilerden hangisidir a-kültür b-educare her şeyin canlı olduğu inancı .... a-fetişizm b-politeizm allah kainatı belirli bir ölçü ve kanuna bağlı olarak yaratmıştır kuran diliyle buna ne denir a-kelamullah b-sünnetullah hakim, yargılayıcı anlamına gelen kelime hangisidir a-deyn b-dane c-deyyan hakimin bulunduğu ve adaletin uygulandığı yer anlamındaki kelime aşağıdakilerden hangisidir a-medine(şehir) b-medeniyet bilgi sevgisi ya da bilgiyi sevmek anlamındaki kelime aşağıdakilerden hangisidir a-felsefe b-filozof terim anlamı bir konuda yetki kullanımı olan kelime hangisidir a-hak b-hukuk kıt kaynakların sınırsız ihtiyaçlar karşısında adaletli bir şekilde dağıtımına ne denir a-yardımlaşma b-ekonomi insan hakları evrensel beyannamesi kaç yılında kabul edilmiştir a-10 aralık 1948 b-10 aralık 1958 ilk osmanlı medresesi nerde kurulmuştur a-izmir b-iznik
Bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur. |
| |