Konu Başlıkları: Kerbelaya zamanda Yolculuk
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2013, 12:08   Mesaj No:3

ahmetmeydani

Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kerbelaya zamanda Yolculuk

İKİNCİ BÖLÜM

Işınlama işlemi başladı. Yolculuk başarıyla gerçekleşti. Herkes görevlendirildiği yere varmıştı. Ahmet yolcular hakkında bilgi almak üzere hepsini teker teker aradı.
-Mahmud neredesin şu an?
-Kabe-i Muazzamanın yanındayım. Allahım ne muhteşem manzara.
-Anlaşıldı. Seninle tekrar bağlantı kuracağım inşallah.
-Hüseyin sende son durum ne?
-Mescidi Nebevinin avlusundayım. İkindi namazı için hazırlık yapılıyor Sahabe-i Kiram ve diğerleri tarafından.
-Peki, seninle de irtibat kuracağız tekrar inşallah.
-İnşaallah.
-Cevad sen neredesin?
-Kufe sokaklarında geziyorum.
-Pekala!
-Abdullah!
-Efendim Ahmet!
-Gerçi Hüseyinle aynı yerdesin ama ben gene de nerede olduğunu sorayım.
-Ben Medineye geldim ama nasılsa Hüseyin de burada diye Medine ile Irak arasında bir gezinti yapacağım inşaallah.
-Anladım. Ama sen gene de Medine’ye dön. Çünkü Hüseyin Hz. Hüseyin’i (ra) izliyor. Sana Medinede ihtiyaç duyulabilir.
-Tamam, hemen Medineye dönüyorum.
-Hemen dönmene gerek yok. Ama çok fazlada geç kalma.
-Anlaşıldı.
-Hüseyin, henüz vaktimiz var. Sen bize Hz. Hüseyinle ilgili elde ettiğin bilgileri aktar.
-Ahmet, ben de onu söyleyecektim. Hz. Hüseyin (ra) ile ilgili bir miktar bilgi elde ettim. Onu aktarayım inşallah daha sonra diğer bilgileri de aktarmaya çalışacağım.
-Tamam, seni dinliyorum.
-Hz. Hüseyin (ra) ile ilgili genel bilgileri vermeye çalışayım inşallah. Hz. Hüseyin (ra) kimdir, nesebi nereye dayanıyor önce o bilgileri aktarayım inşallah;
“Hüseyin (Ebû Abdillah el-Huseyn b. Ali b. Ebî Tâlib el-Kureşî el-Hâşimî eş-Şehîd)
Hz. Hüseyin (ra), 5 Şaban 4 hicri (10 Ocak 626 Miladi) yılında Medine’de doğdu. Hz. Peygamber’in, kızı Hz. Fâtıma’dan (ra) ikinci torunu, Hz. Ali’nin de (ra) ikinci oğludur. Hz. Hüseyin’e bu isim Efendimiz (sav) tarafından kulağına ezan okunarak verilmiştir.
Hz. Hüseyin’in (ra) doğumunun yedinci gününde Dedesi olan Efendimiz (sav) tarafından akika kurbanı kestirildi. Hz. Fâtıma (ra) annemiz tarafından da saçlarının ağırlığı tarafından para dağıtılması talimatı verildi ve bu talimatı yerine getirilerek yoksullara para dağıtıldı.
Hz. Hüseyin (ra) doğumunun yedinci gününde de sünnet ettirildi.
Hz. Hüseyin (ra), Kureyşin Haşimoğulları Kolu’ndan olup, “Reyhânetü’n-Nebi” “el-Kisâ Ehli”nin de beşincisi olarak bilinir. “Eş_Şehid” diye anıldığı gibi “el-İmâmü’ş-Şerîfi’l-Kâmil” de ona ait ünvanlardan biridir.
Hz. Hüseyin’in (ra) künyesi Ebû Abdullah idi.
Hz. Hüseyin (ra), Hz. Osman (ra) devrinde yapılan Horasan seferine katıldı. Ayrıca asiler tarafından kuşatılan Hz. Osman’a (ra) Ağabeyi Hz. Hasan (ra) ile muhafızlık da yapmıştır.
Babasının hilafeti döneminde Kûfe’ye gitti. Yine Babasının yanında Sıffin ve Cemel vakalarına katıldı.
Hz. Ali’nin Şehid edilmesini müteakip ağabeyi olan Hz. Hasan’ın (ra) hilafet dönemini yaşadı. Hz. Hasan’ın (ra) Muâviye lehine hilafetten feragat etmesini herne kadar uygun bulmadıysa da Ağabeyine olan saygısı nedeniyle sesini çıkarmadı.
Bu arada Muâviye oğlu Yezid’i veliaht tayin etti ve diğer Müslümanlarla birlikte Hz. Hüseyin’den (ra) de biat etmesi talebinde bulunuldu. Hz. Hüseyin (ra) ise Yezid’in veliahtlığına karşı çıktığı gibi biat ta etmedi.
-Cevad Irak’tan herhangi bir haber var mı?
-Var Ahmet!
-Nedir o haber?
-Hucr B. Adiyy (ra) MUaviye b. Ebi Süfyan tarafından katledildi.
-Hcır b. Adiyy kim?
-Irklı Eshabın büyüklerindendi.
-Peki neden?

İKİNCİ BÖLÜMÜN SONU