menemen Üyemizden Alıntı
Bu yazıyı yazan kişi Rasulullahın nebevi metodunu kendine hayat metodu edinmişse ;
Şuanda Suriye de çocuklar katledilirken Rasulullah bizim gibi sıcak yatağında uyur muydu?
Televizyon karşısında çay mı içerdi?
Yoksa Cihada mı giderdi?
Bu CİHAD konusunda neden Rasulullaha uymuyorsun.?Yoksa şartlar mı oluşması lazım.!!!!
Sizler sadece ben MÜSLÜMANIM herkes müşrik fikrinde olduğunuz sürece kelamınızın hiç bir tesiriyok!!!!MENEMENDEN ALINTI....
.................................................. .................................................. ........................................
CEVAB..İlk başta açıklamalarınıza ceveb vermeden önce,rasulullahın yaşadığı döneme bakıp,bu dönemde nelerin yaşandığını ve Rasulullahın Allah tarafından nasıl bi metodla harekete sevk edildiğine bakalım..Esadın yaptığı katliam ile rasulullahın mekkedeki ,Rasulullahın ashabına yapıla zulumler çokluk bakımından esad daha fazla bi topluluğa hükmettiği için,daha fazla bi katle ve zulme dayalı işkence ve ölümler yapıyorsa,Rasulullahın dönemindeki müşriklerin ve bu müşrik idarecilerin Rasulullahın arkadaşlarınada bu günden farklı ve daha az bi zulum yapılmıyor ve hatta kızgın güneşin altına,Bilaller yatırılıyor,Amr ve anne babası ile birlikte işkence ediliyordu,Allah rasulu ne yapıyordu bu durumda ona bakalım,
Allah kendi rasulunu kendi kafasına göre bi metodla başbaşa bırakmayıp,vahiynin inşa ettiği ve vahiy ile yürütüp,ilk başta vahiye karşı gelen ve kendini hak üzere zan eden bu haklılığıda ATALARIMIZIN ÜZERİNDE OLDUKLARI DİN BUYDU,diyen taklitçi topluma karşı DUYGUSALLIKLA DEĞİLDE,VAHİYNİN İNŞASINDA İNŞA EDİYORDU,ve Rasulullahta vahiynin gösterdiği istikamete ve tavra göre,ashabından işkence ,baskı,zulum altında olanlara şunu diyordu,SABREDİN YAPTIĞINIZ MÜCADELEDEN VE VAHİYİ KABUL VE HAYATINIZA GEÇİRMEDEKİ TAVRINIZDAN DOLAYIDIR,BAŞINIZA BU GELENLER,bu tavrınızdan vaz geçmeyin ve mücadeleyi bu işkencelerin altındayken bile yapın çünkü BU SABRINIZIN KARŞILIĞINDA ALLAHIN RAZI OLUNACAĞI KUL OLUP CENNETTE ALLAHIN SELAMLAYACAKLARINDAN OLACAKSINIZ...Bakın burda Rasulullahın gücü buydu,ve bi yandanda dua ediyordu,Rabbi Rahmana,bende aynı tavır üzerindeyim ve bu topluma vahiynin inşa ettiği bi yol üzerine ve vahiynin hareket metoduna uymayı ve ancak o zaman,Allahtan yardım geleceği ve o zaman başarı olacağını söyleyip,bu tür eylemlerinde ancak tevhid merkezli olunursa islami bi hareket metoduna uygun olunacağını yoksa boşa kürek çekmek olur,bakın rasulullahın döneminde KADINLAR,YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR EMNİYETE ALINMADAN CİHAD OLMADI,burayı halen gözden kaçırıldığı için bu gün çocuklar,kadınlar ve yaşlılar bu alanlarda heder olunmakta,yani sizin cihad dediğiniz ile benim cihad anlayışımda aynı değil..........siz cihadı kendi kafanıza göre duygusal alıyor olmayasınız....
.................................................. .................................................. .........................................
Bir de icmai Ümmetten Sevadı azamdan,Müslümanların çoğunluğunun inancından ayrıldığınız halde size tepkiler gelince Rasullulaha ve diğer peygamberlere de karşı gelmişlerdi ,yurtlarından çıkarmışlardı.Diye kendinizi ve nefsinizi teselli babında;
Kendinizi tebliğci,itiraz eden MÜSLÜMANLARI DA peygamberlerin tebliğ ettiği kafir ve müşrik toplumla aynıkefeye koymak,
İÇLERACISI BİR MANTIK VE AKIL YÜRÜTMEDİR Kİ,ÜZERİNİZDE BİR SÜRÜ KUL VEBALİ OLUR.....MENEMENDEN ALINTI..
.................................................. .................................................. ..............................................
CEVAB...İcmai ümmet ,sevadı azam ve müslümanların çoğunluğu,paylaşıma uygunluk olarak vereceğim örnek LAİK DEMOKRATİK ŞİRK DÜZENLERİNDE OY KULLANMAK VE PARTİ KURMAK,üzerinde birleşmişse o icmanın icması yerin dibine batsın,bakın benim tanıdığım icmaı ümmetin önde gelen müçtehidlerinden,İMAM EBU HANİFE,İMAM MALİK,İMAM AHMED,bu üçü bırakın laik demokratik şirk düzenlerini kendi yaşadıkları VE SÖZDE KURANIN ANAYASA OLDUĞU VE KENDİNE HALİFE DİYEN SULTANLARIN,iktidarlarına hep karşı gelmiş ve bu yönde halkı uyarmış ,ZİNDANLARA ATILMIŞ VE ALLAHU ALEM ŞEHİD OLMUŞLARDIR,İMAM ŞAFİİ ise bu iktidar halife[sultan]lara yanaşmamış yalnız bunlarda pek karışmamıştır..Daha sonra gelen imam ibni teymiye oluşan zeminde kılıcıylada bu halife denilen zevat sultanlara karşı savaşmıştır..
Ben anlayamadım siz HANGİ İCMADAN BAHSEDİYORSUNUZ,Siz bu gün bu müçtehidler olsaydı bu laik demokratik,şirk düzenlerinde parti kurup şirk meclislerine mi,girerlerdi,yoksa hangi şirk partiye destek verin yoksa koy verirmisiniz mi derlerdi,sayın menemen siz ya bu müçtehid alimlerin mücadelerini ve hayatlarını okumamış yada sizin müçtehid dedikleriniz bu benim yukarda ismini saydığım kişiler değil ve siz başka kişilerden bahsediyorsunuz....
.................................................. .................................................. ...........................................
pARTİYE OY VERENLER MÜŞRİK OLMAZLAR.Eğer olurlar derseniz.Bu müşrik toplumun emekli maaşını kabul etmemen oullarına çocuklarını göndermemen lazım..
Sayın sadece kendisi müslüman bey...... |