Her namaz kılınışta Allaha verilen bi sözdür fatiha süresi,ve ilk ayetide,HAMD ÖVMEK,YÜCELTMEK VE ÖVÜNMEK YALNIZ ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAHA HASTIR,
Evet bu bilinçlemi kılınır namazlar veya bu sözü Allah a verdikten sonra kimi övmeye çalışır insan,
Şöyle bi düşünüyorum ,Allah bazı kullarına RASULULLAH demiştir,ne güzel ve ne kadar büyük bi ÖVGÜ,ben kendi şahsıma Allah ın insanlar arasında seçtiği,ve Rasulullah dediği,kuluna RASULULLAH tan daha büyük bi övgü yakıştıra veya yapa bilirmiyim,HAYIR DİYORUM NAMAZIMDA ALLAHA VERDİĞİM SÖZDEN DOLAYI,ki böyle bi ÖVMEYİ KELİMEYEDE DÖKEMEM Kİ ZATEN,
Peki habibullah nedir,Son Rasulu Allah ın övgüsüne rağmen,Allaha karşı övmek,Allaha sevgili edmek değilmidir diyecem muhsin hocam yine bana kızacak...tamamda muhsin abi,bu biraz rüşvetçilik değilmi,BEN RASULULLAHA ,HABİBULLAH DİYEYİM ODA BANA ŞEFAAT EDSİN ,deme beleşçiliği değilmidr..Ashabdan Allahın Rasuluna HABİBULLAH diyen bi rivayet varmıdır.
Biraz daha ileri gidenler,ilahiler yapmışlardır neymiş RASULULLAHIN DÜĞÜNÜ VARMIŞ CENNETTE,CENNETTE,HEMDE AYŞE ANNEMİZ SAÇLARINI TELTEL YAPMIŞ,ASYE,VE MERYEM ANNEMİZLE BİRLİKTE,OLDU OLASI HADİ MUHSİN HOCADA BU İLAHİ ÜZERİNE NİKAHLARINI KIYSIN, Rasulullahta biZZAT KENDİSİ MEVLİD OKUSUN BİTSİN
bu nasıl bi din anlayışı,bu nasıl bi SÜNNET ANLAYIŞIDIR,gülelimmi,ağlayalım mı..
,
Biraz farklı olarak,GAVS,KUTUP,FENAFİLLAH,SADAT,KUDDUSSİRRUHLAR diyecem tasavvufçular kızacak,Bunlar hep beleş cennet hayali içerisne girme işidir,bunlar hep şeytanın SAĞDAN,SOLDAN,ARKADAN ÖNDEN yanaşma ve Allah ile aldatma yollarıdır,diyecem yine kızacaksınız,,
ARKADAŞLAR,ABLALAR,ABİLER BELEŞ CENNET YOK,BAŞKASININ BU RASULDE OLSA,RASULUN TORUNU DEĞİL NEYİ OLURSA OLSUN VEYA OLUN,öyle kibrit kutusunda cennete gidmek yok.
İslam dinini önce vahiyi anlamaktan ve anladığını yaşamaktan geçer,Alim dediğiniz,kişiden daha fazla islamı anlamak için gayret etmek zorundayız,her yeni dönem daha çarpık tezahür ediyor,...