Cevap: TBT 2 notlarımız 5. ünite 1)Hangisi e-öğrenme nin gelişim aşamalarından değildir? a-İnternete dayalı dönem b-mobil teknolojiler dönemi c-kurumsal iletişime dayalı* d-kitle iletişime dayalı dönem e bilgisayara dayalı dönem 2)1.mobil öğrenme 2. bilgisayar destekli 3.internet tabanlı hangisinin uzaktan eğitimde eğitsel katkı sağlar? a.1-2 b.1-3 c.2-3 e.hepsi* 3)1970 lerin ikinci yarısından itibaren ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim amacıyla yaygın olarak kullanılan ilk bilgisayar hangisidir? a- apple bilgisayar b-apple mikrobilgisayar* c-inux bilgisayar 4)ftp nedir? a-Canlı sohbet odası b-Dosya aktarım protokolü* c-İnternet forumu 5)hangisi benzetim yazılımı değildir? a-bilgisayar benzetimi* b- fabrika benzetimi c- sanal gerçeklik d-otomobil benzetimi 6)büyük ölçüde öğrenenin kendi elinde olan ve gözlem deneme- yanılma,başkalarına sorma,günlük olaylarla etkileşim içinde olan ya da kişinin genel ilgi alanları tapafından yönlendirilen öğrenme biçimi hangisidir a-formel b-informel c-kişisel öğrenme 7)kullanıcılar eseri kopyalayabilir,dağıtabilir,görüntüleyebilir ve üzerinde değişiklik yapmamak koşuluyla birebir kullanabilir' creative commons lisansında ki hangi koşuldur. a-BY b-NC c-ND d-SA
__________________ Güçlük kolaylıkla beraberdir, kendine gel, ümidi bırakma!
Akıllı insan bilir ki, ölümün arkasında bile daha güçlü bir hayat beklemektedir. (Hz. Mevlana) |