Konu Başlıkları: KEY paraları haram mı?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2008, 12:30   Mesaj No:16

akgün

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:akgün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 698
Üyelik T.: 01 Ocak 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 136
Konular: 82
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: KEY paraları haram mı?

Başvurulacak yegane kitabımız Kur'an açıkca işaret ediyor. “Ey iman edenler, faiz yemeyin, Allah’tan korkun ki kurtuluşa eresiniz.” (Al-i İmran : 130)

Yoksa; bazı cemaatlerin dediği gibi, "günümüzdeki enflasyon karşısında paramızın değerini koruma açısından faiz bu miktarı ile helal (!)dir" demesi ile helal olmuyor.

KEY de, aynen bu hükümdedir. Emeksiz kazanılmış bir kazanç, riba hükmündedir. Riba'nın da her türlüsü Rasulullah (s.a.v.)'ın ayağının altındadır.

bu konuya ilintili bir kıssa geldi, hoş ve anlamlı. En azından günümüze de çok uyan bir şey, paylaşmak istedim.
Bir gün, mübarek bir kişinin öğrencisi geçim amacı ile ne iş yapması gerektiğini hocasına soruyor. Öyle ya, dünya ahiretin tarlasıdır, dünyası olmayanın ahireti de olmaz hükümü gereğince çalışma zarureti var. Fakat, o devirde faiz, fuhuş yalan dolan aynen bugün gibi çok revaçta. Hani derler ya, sen ne kadar kaçarsan kaç tozu dahi bulaşmak için bekler. İşte aynen o misal. Genç bu konuyu hocasına soruyor ne iş yapayım diye. Hocası da "git pazarda süt sat" buyuruyor. Genç adam sabah erkenden kendi ineğinden sağmış olduğu tertemiz sütü pazara çıkarıyor. Orada bulunan başka bir süt satıcısının yanında tezgahı kuruyor. Başlıyor müşteri beklemeye. Bu esnada diğer süt satıcısının çaktırmadan sütüne bir kova suyu karıştırdığını görüp hayret ile bu duruma vakıf oluyor. Nasıl olur, günah, kul hakkı bu, haram bu diyor ama seslenemiyuor da. Aradan kısa bir süre geçiyor ve kendi sütünden bir gram dahi satmadan sütüne su katan kişi hepsini satarak tezgahını toparlayıp gidiyor. İşte bu noktada kalp dönmeye başlıyor vesveseler ile. "Bu ne kadar adil ?, İslam'da böyle bir şey yok, Bizi kandıran bizden değildir hadisi boşuna mı yoksa ?" gibi düşüceler ile hocasının yanına varıyor. Siftah bile edemeden geldiğini, gördüğü olayı bir bir anlatıyor hocasına. Hocası da kendisine şunu söylüyor "yarın pazara giderken evde bir kova temiz sütüne, bir kova suyu da sen karıştır ve öylece git pazara" diyor. Nasıl olur ? bu haram değil mi diye soramadan hocası arkasını dönüp içeri giriyor. Genç adam, bunda bir hikmet olmalı diyerek hocasının dediğini yapmak üzere evine gidiyor. Ertesi gün aynen hocasının söylediği gibi yapıp pazarda yerini alıyor. Dah diğer sütçü siftah bile edemeden bütün sütü satıp tezgahı topluyor. Ama içinde müthiş bir merak, hayret o şekilde hocasının huzuruna çıkıyor. Nedir bundaki hikmet diyor. Hocası aynen şunu söylüyor "Sen, pazara helal tertemiz bir kazanç ile çıkardığını sütüne müşteri bulamadın. Sebep, helal malı almaya helal para gerekli. Pazarda helal para dolaşmadığı için, sen siftah bile edemezken, haram para haram malı satın aldı ve gitti. Ne zamanki, helaline haram kattın, işte o zaman pazarda senin malına müşteri olan haram para seni buldu. Unutma evladım; her şey aslına rücu eder!"

Haram, ateştir. Ateşle beslenen bir vücut, elbette ateş ile cem olur. Faiz de Allah (cc)ın emr'i ile haramdır! Ötesi yok..
__________________
Alıntı ile Cevapla