Cevap: Yaz Kur'an Kursları /Bedia Özdemir Tokel
genel anlamda din eğitimi mufredatın sağlıklı/verimli olduğunu düşünmüyorum.özellikle ilk öğretim orta öğretimdeki müfredat din eğitimi değil din kültürüdür.200 sayfalık ders kitabını orman haftası yeşiley kızılay türk hava kurumu vergi haftası milli bayramlar ile doldurmak nasıl bir din kültürüsü ise...
imam hatip lisesini bitirdiği halde hala namaz kılmayan tesettüre girmek istemeyen öğrenci varsa ki var,bu çok düşündürücü! kitleleri eğitecek imam adayı namaz kılmıyor.müfredatın sorgulanması gerek acilen.
yıllardır her çeşit okullarda din derslerine giriyorum.müfredat elini kolunu bağlıyor.
öğretmene düşen dersi ya sallıyacak savsaklıyacak geçiştirecek,dostlar alış verişte görsün işte...
yada müfredatı yırtıp işi kılıfına uyduracak müfredat dışı dersini uygulayacak.üçüncü seçenek yok.
yaz kuran kurslarına gelince;
toplam 120 saat olan bir kursta ne kadar verimli olunur ki? 120 saat tek görevli tek sınıf 06-25 arası yaş gurupları karışık ve sayıları 60-120 yi bulan öğrenci...
günde 3 saat ders var hafta içi.60 öğrenciniz düşünün.her öğrenciye 3 dk düşüyor.haftada öğrenci başına 15 dk düşüyor.15 dk lık ne vereceksiniz? geçen sene 92 öğrencim vardı...
baktım olmayacak...geçen sene kapatmadım kursu hala açık..hafta sonlarınıda isteyenler için kaldırdım.7*30*365..
25 yaşında nikahını kıydırmak için karşımıza gelen din iman islam bilgi fukarası gençlerin içler acısı halinden sorumluyuz.hiç kimse hesap sormasada Allah soracaktır.içilen her yudum içkiden biz sorumluyuz.sokağa itilen her masum kızdan biz sorumluyuz.
ne ekersek onu biçeriz.bu toplumu biz ektik kimse bahanelere sığınmasın.gerekirse kumarhanelere gidin gazinolara gidin,götürün tebliğinizi...sokakta sarhoş narası atan gencin koluna girin ığğğ demeyın,çekin köşeye dinleyın dinletin öğretin..inanın bilmiyorlar.
herkes ayağıma gelsin önünü iliklesin saygı duysun...sorsun cevap vereyım mantığı islam mmantığı değildir.sen gideceksin sokak kadınının,sarhoşun,berdoşun,kumarbazın,katilin,cah ilin ayağına....
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|