04 Temmuz 2013, 16:44
|
Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 Arkadaşları:3 Cinsiyet:Erkek Memleket:Kayıp bir Kentten Yaş:44 Mesaj:
745 Konular:
145 Beğenildi:313 Beğendi:100 Takdirleri:3844 Takdir Et:
| Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Alıntı: azamet90 Üyemizden Alıntı
umidim kalmadi Hayat boyu patavatsiz olacagini gordugum icin bloften dedim sonuna kadar gittim oda gitti demekki inat icin allahada karsi gelir tek istedigi benim alttan almam tmm askm haklisin dememdi halbuki bunlar onun kullanmasi gereken kelimeler kontrol altina almaya calisti beni halbuki Ben herseyini ustlendim onu alirken allaha soz verdim kendisinin inadindan bole oldu acikcasi Yani tek istedigim haklisin kocacim demesiydi Ben asla vurmam ama bukadar fedakarligima karsilik bi kelimeyi duyamadim o kelimeyi duymak icin son parami verdim o kelimeyi duymak icin ac kaldim doyurdum ciplak gezdim gidirdim | Yâ eyhuhellezîne âmenû inne min ezvâcikum ve evlâdikum aduvven lekum fahzerûhum, ve in ta’fû ve tasfehû ve tagfirû fe innallâhe gafûrun rahîm.Tegabun - 14
Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan sakının. Ama affeder, kusurlarını başlarına kakmaz, hoş görür ve bağışlarsanız, bilin ki Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir.
Kul in kâne âbâukum ve ebnâukum ve ıhvânukum ve ezvâcukum ve aşîretukum ve emvâlunıktereftumûhâ ve ticâratun tahşevne kesâdehâ ve mesâkinu terdavnehâ ehabbe ileykum minallâhi ve resûlihî ve cihâdin fî sebîlihî fe terabbesû hattâ ye'tiyallâhu bi emrihî, vallâhu lâ yehdîl kavmel fasikîn. Tevbe - 24
Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez. "Eş, çocuk, mal ve komşu, insan için birer imtihan vesileler*idir. Oruç, namaz, sadaka (zekat), emir bi'1-ma'rûf ve nehiy ani'l-münker, (imtihan esnasında meydana gelen) günahları örter; bağışlanmasına sebep olur."(Buhârî, Müslim, Tirmizî, Ibn Mace, Ahmed b. Hanbel) Sevgili kardeşim bu şekilde bir evlilik size sadece zarar verir. Bu gibi sınavlar kişi için şer olaylar görünsede sonunda hayır olur inşaallah, siz bu derecede bir geçimsizlik ile birlikte iseniz zaten devam etmemesi normaldir. Bu durum sizi itikadi olarakta bir gaflet ve miskinliğe sürükleyecektir. Eğer haklı pozisyonda olduğunuzu düşünüyorsanız bu durumun bir an önce hayırlı bir şekilde sonuçlanması için dua edin Mevlaya, tekrar beyan etmek isterim eşiniz ve onun görüşleri, sıkıntıları, neden bu şekilde davrandığı konusunda bilgi edinmeden size sadece bu olayda hayırlısını dilemek düşer. Eşler Kocalara itaat etmelidir evet, lakin İslam kadınada haklar tanımıştır. Bunu göz ardı etmek kişiyi tamamen Koca egemenliğine bağlamak demektirki, bugün şiddet gören ve bu gibi haksızlıklara maruz kalan binlerce kadını göz göre göre vahşete terk etmek demek olur.
Nikah mevzusu derin ve ince bir mevzu olduğundan verilecek fetvalarda bu şekilde olur. Fetva olaylara ve anlatımlara göre verilirki siz en iyisi kendi isteklerinizle beraber eşinizinde isteklerini bir araya getirerek bir çıkış yolu arayın kardeşim bu şekilde birlikte verdiğiniz bilgilere göre durumunuz daha net olur....
Allah nasip ederde inşaallah günümüzde bir Alim yada Ulema çıkarda bu çağın kanayan yarası fetva konusunda güzel işler yaparlar. Dinden uzaklaşmış, herkesin kendi dinini oluşturduğu bir zamandan Allaha sığınmak lazım , yar ve yardımcımız olsun ....vesselam veddua |
| |