TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I
1. Bilgi işlem sürecinin sonunda elde edilen mamule ne ad verilir? A)Veri B)İstatistik C)Bilgi D)Parametre E)Teknoloji 2.Bir futbol takımındaki oyuncuların sezon içindeki performansları, futbolcu izleme defterindeki veriler yardımıyla değerlendirilmek istenmektedir.Bu amacı gerçekleştirebilmek için yapılması gereken ilk işlem aşağıdakilerden hangisidir? A)Çoğaltma B)İletme C)Sınama D)Hesaplama E)Kaydetme 3.İşlemci ve bellek arasındaki bağlantılar içinde, veri hücresi adresini taşımak için kullanılan bağlantılara ne ad verilir? A)Yardımcı bellek B)Ana bellek
C)Veri yolu
D)Adres yolu
E)Denetim yolu
4.Bir bilgisayar kullanıcısı kağıt üzerinde bulunan çeşitli fotoğrafları bilgisayar aracılığıyla arkadaşına göndermek istemektedir. Bu işlemi gerçekleştirebilmesi için aşağıdaki çevre birimlerinden hangisini ilk önce kullanmalıdır? A)Modem B)Tarayıcı C)Grafik kartı D)Yazıcı E)VCD 5.Hertz (Hz) birimi bilgisayarda neyi ifade etmek için kullanılır? A)İşlemcinin hızını belirtmek B)Sabit diskin saklama kapasitesini belirtmek C)Grafik belleğin boyutunu belirtmek D)Bilgi yolunu tanımlamak E)Denetim yolunun kapasitesini belirtmek 6.Aşağıdakilerden sistemidir? A)Access
B)PowerPoint C)Linux D)Excel E)Word 7.Bilgisayar literatüründe gözle görülemeyen ve elle tutulamayan unsurlara genel olarak ne ad verilir? A)Derleyici B)İşletim sistemi C)Ana bellek D)Donanım E)Yazılım 8.Kişisel verimliliği artırıcı birden fazla yazılımı içeren programlara ne ad verilir? A)Uygulama yazılımları B)Uzmanlık yazılımları C)Büro yazılımları D)Paket programlar E)Masaüstü yazılımlar 9.Sisteme yeni bir program eklemek ya da var olan bir programı kaldırmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A)Ayarlar B)Denetim masası C)Arka plan D)Belgelerim E)Ağ bağlantılarım 10. Açılan bir pencerenin boyutlarını değiştirmek için aşağıdakiler den hangisi kullanılır? A)Denetim menüsü kutusu B)Başlık çubuğu C)Araç çubuğu D)Kenarlıklar E)Menü çubuğu 11. Windows işletim sisteminde Ctrl ve Esc tuşlarına aynı anda basarak ulaşılan menü aşağıdakilerden hangisidir? A)Başlat menüsü B)Kısayol menüsü C)Programlar menüsü D)Düzen menüsü E)Dosya menüsü 12. Aşağıdakilerden hangisi "Bilgisayarım" simgesi tıklandığında açılan pencerede veralmaz? A)C sürücüsü
B)Görünüm
C)D sürücüsü
D)Denetim Masası
E)A sürücüsü
13. Büro yazılımlarında bir araç çubuğunu görüntülemek için aşağıdaki menülerden hangisi kullanılır?
A)Ekle
B)Düzen
C)Görünüm
D)Araçlar
E)Biçim
14. Büro yazılımlarında, bir metnin seçilmiş olan belli bir bölümünü panoya kopyalamak için kullanılan klavye kısa yol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A)Ctri+C
B)Ctri+K
C)Ctri+S
D)Ctri+V
E)Ctri+X
15.Yukarıda resmi verilen ve Biçimlendirme
Araç Çubuğu üzerinde bulunan düğmenin işlevi nedir?
A)Seçilen metin, sayı ya da nesnelerinekranda ortalanmasını sağlamak B)Seçilen metin, sayı ya da nesnelerin sola dayalı yazılmasını ya da yerleştirilmesini sağlamak C)Seçilen metin, sayı ya da nesnelerin maddelenmesini sağlamak D)Seçilen metin, sayı ya da nesnelerin iki yana dayalı yazılmasını ya da yerleştirilmesini sağlamak E)Seçilen metin, sayı ya da nesnelerin sağa dayalı yazılmasını ya da yerleştirilmesini sağlamak 16. Büro yazılımlarında, ekranda görünmeyen Araç Çubuklarını görünür hale getirmek için kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir? A)Görünüm menüsünden Araç Çubukları komutu B)Dosya menüsünden Görüntüle komutu C)Düzen menüsünden Göster komutu D)Pencere menüsünden Araç Çubukları komutu E)Pencere menüsünden Göster komutu
CEVAPLAR
- A
- D
- E
- C
- A
- B
- E
- C
- A
- D
- C
- E
- D
- B
- A
- D
- E
- B
- D
- C
- E
- B
- A
- E
- B
- C
- D
- A
- C
- B
bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur alıntı yapanlar kaynak bildirmezlerse kul hakkına girmiş olurlar