29 Temmuz 2013, 15:51
|
Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 Arkadaşları:3 Cinsiyet:Erkek Memleket:Kayıp bir Kentten Yaş:44 Mesaj:
744 Konular:
145 Beğenildi:308 Beğendi:97 Takdirleri:3844 Takdir Et:
| Cevap: Devletin verdiği maaş helal mi ? Alıntı: dosdogru Üyemizden Alıntı
Emin misiniz? İşte bu noktada benim kafamda soru işaretleri var. Kendimden kayaklı değil, emegimin hakkını yatıran kurum kaynaklı. Bu devirde insan devletine de güvenemeyince kime güvenecek diyesim de gelmiyor değil.
Hakkınla çalışmak, aldıgın paranın hakkını vererek çalışmak bu karışık durumu örter mi? Emeğimiz helal olduğu için paranın kaynağı süpheli de olsa, bizim elimizde olmayan bir durum olduğu için bize o parayı helal yapar mı? | Dosdoğru kardeşim bu düşünceniz sizi bu soruları soracak kadar vijdan azabı çektiriyorsa ben sizin yerinizde olsam " bu düşünceler beni Allahtan gafil ediyor diye" hemen itifa ederdim , en azından hem gafletten kurtulur hemde tamamen sizin dediğiniz gibi faizle beslenen bir kurumda çalışma zorunluluğunda olmadığımı gösterirdim, Çünki siz bu konuyu baya dert etmişsiniz bu dertte sizi bu işten gönül rahatlığı ile istifa ettirecekse korkmayın hemen istifa edin , ha bir dinleyin bunu düşündüğünüzde kalbiniz kararsız ise hala bence zaten paranın nerden geldiğinide takmayın maaşınızı alın ....
Zamanın birisinde bir Mürşid varmış , köyün ağası kendisini çok sevdiğinden kendisine çok büyük bir alanı kapsayan arazi hediye etmiş, bunu kendisine iletince bir müddet gözlerini kapatmış sonra Elhamdülillah demiş , aradan bir zaman geçmiş ağa ölünce oğlu gelmiş demişki babam hata yapmış ben o araziyi geri istiyorum, bunuda Mürşide bildirmişler aynen ilkindeki gibi bir an gözlerini kapatmış açınca tekrar Elhamdülillah demiş , yanındaki talebeler sormuş ,
Efendim ilkinde sandıkki böyle bir nimeti verdiği için mevlaya hamd ettiniz ama bunu pek anlayaamdık, Evet demiş ama o an aynı zamanda kalbimide dinledim ama bu dünya malından kaynaklı en ufak bir sevinç olmadı , oğluda geri isteyince yine bu dünya malından dolayı en ufak bir üzüntü olmadı demiş...
İşte olay zaman itibari ile budur kardeşim İtikdi bir olgunlukla alakalıdır bu kalbinizi bir dinleyin eğer ben bu endişeyle bu işte durmam Allah için bu düşüncelerden kurtulmak için istifa ederim der ve Kalbinizde ufacık bir tereddüt olmasa sıkıntı yok emin olun, ama bunu derken kalbiniz oynamaya başlarsa o maaşı dediğim gibi rahatlıkla kullanın.... vesselam veddua |
| |