Cevap: Kumar, yemin, vicdan azabı, lütfen yardım edin :( Sevgili Mehmet,yazdıklarını okudum. Ben de sana Viyanadan yazıyorum,gurbetçilerin dertlerini çokça dinlemiş bir kişi olarak senin derdini çok iyi biliyorum. Bulunduğum yerde de; otomat (kumar )bağımlısı genç ,çok ne yazıkki.. İlkönce üzülüp ağlaman çok güzel,bu doğru yolda olduğunu gösterir,Kumar bir hastalık,bu hastalıktan kurtulmak için de tedavi olmak gerekir. 1-İlkönce içinde bulunduğun arkadaş çevresini değiştirmen gerekir. 2-Namaz bütün kötülüklerden alıkoyar.Namaza başla ve her namazın arkasından bu illetten kurtulmak için dua et. 3-Psikoloğa git ama bu gittiğin doktor Türk ve( en azından )Müslüman olsun.Belçikalı bir doktor,Türk aile yapısını anlamadığı için sana yardımcı olamayacaktır.(Hatta bazen işleri daha da karıştırıyorlar.) 4-Evli olman bu işten kurtulmanı kolaylaştırır. Çünkü artık sorumlulukların arttı. Önceden senin hatan sadece belki seni yıkardı.Ama şimdi hatan hem seni,hem hanımını etkiler. 5-Gurbet ülkelerinde camilerde derneklerde çok sohbetler ve faaliyetler var. En azından bu sohbetlere iştirak et.Katıl.. 6-Youtubeden ''kumardan nasıl kurtulurum'' sohbetlerini dinle..Seni çok kuvvetlendirir. 7-Hep abdestli olmaya çalışmak kişiyi kuvvetlendirir.ve şeytanı yanına yaklaşmasını engelleyebilir. Yemin meselesine çok üzülmüşsün, Bir fakiri on gün veya on fakire bir gün karnı doyacak kadar yemek vermek, bu kadar parası yoksa üç gün oruç tutmak yemin kefaretidir.90-100 Euro kefaret için yeterli sanırım. Bu yemin için tevbe edersin. Şüphesiz ki Rabbim günahları bağışlayandır. Bağışlamayı çok sever. Bak KURANI KERİM' DE ne yazıyor. ''Ve onlar çirkin bir günah işledikleri, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah'ı hatırlayarak hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler. Allah'tan başka günahları kim bağışlayabilir? Bir de onlar, bile bile, işledikleri (günah) üzerinde ısrar etmezler'' Ali İMRAN 135.ayet . Burada Kumar bağımlısı çok genç bu illetten kurtulmayı başardılar. Sen de bunu başarabilirsin. Rabbim Yar ve yardımcın olsun..
__________________ |