Konu Başlıkları: islamda evlilik nasıl olur
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ekim 2013, 23:10   Mesaj No:14

SEHER GÜLÜ

Medineweb Acemi Üyesi
SEHER GÜLÜ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:SEHER GÜLÜ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 28633
Üyelik T.: 19 Mayıs 2013
Arkadaşları:3
Cinsiyet:KIZ
Memleket:MUŞ
Mesaj: 34
Konular: 11
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Evlilik....

Evlilik yoluyla ilgi görme, toplumsal bir statü görme isteği ve aşkın büyüsü özellikle 15-16 yaşlarındaki genç kızları cezbeder. Bu gençler en çok da bir ''ideal'' sahibi olma konusunda zorluk yaşamaktadır. Okuma ve ileriye dönük tasarımlarındaki boşluklarının yerini evlenme hevesi doldurur. Evliliği kısa yoldan hayata atılma, değer görme, statü kazanma aracı olarak görürler. Okulu bırakıp evlilik diye tuttururlar. '' Evlilikten, eşinden beklentilerin nelerdir? Çocuk yetiştirme konusunda neler biliyorsun?'' sorularıyla karşılaşınca gerçeklerin farklı olduğu ayrımını görseler bile fikirlerinden vazgeçemezler. Evlenmek için reşit olma yani buluğa ermek yeterli değildir. Fiziki olgunluk kadar ruh olgunluğunun da bulunması gerekiyor.
Evlilikte üç ana unsur vardır. Bunlar; evlenecek genç kız açısından annelik, ev idaresi ve vücudun çocuğu taşıyabilecek güç ve olgunluğa erişmesidir.Aynı zamanda evlilik yoluyla dahil olunacak ailenin kültürüne, çevresine uyum sağlanabilmesidir. Bu özellikleri taşımayan birine evlilik tavsiye edilmez. Şayet kadın çocuğunun bakımından, erkek ise eşinin ve çocuğunun geçiminden mesuldur.
Dinimize göre yuva kurmada amaç o yuvanın cennete taşınmasıdır. Evlilikte, eşlerin birbirleri açısından ebedi olması amaçlanmalıdır. Cennet yolu büyük bir terbiye gerektirir. Çoğu gençte böyle bir idrak yok. Evliliğin manevi yönü ihmal ediliyor. Bu açıdan gençlerde evlilik öncesi dini yaşayış, hayata bu açıdan ortak bir bakış şartı aranmalı olgunluk ise sonraya bırakılmalıdır.
Bilimsel olarak beynin üç bölgesinin de gelişimi 24 yaşa kadar sürer. Beyinsel ve psikososyal gelişim tam anlamıyla 24 yaşa kadar sürdüğü için evliliğin de bu dönemde olması gerekiyor. Evlenecek kişilerde mutlaka ''Bir eşle hayatı paylaşma görüşüne sahip mi? Çocukları manevi değerlere göre yetiştirmede yeterli donanıma sahip mi?'' gibi soruların cevapları bulunmalıdır.
Denir ki iyi bir hayalperest olmak kötü bir evlilik için kafidir. Hayalperestlikte belki hüsrana çıkacak en yakın adres.
Evlilik öncesi gençlerin dikkate aldığı kriterler evliliğin mutlu ve ya mutsuz olmasını etkiliyor. Belirli bir yaştan sonra erkekler kadınların beklentilerinden çekiniyor, kızlarda erkeklerin bir eşte aradığı kriterleri eleştiriyor. Kızlar;
-Erkekler mücahide arıyorum diye konuşuyorlar ama başörtülü bir artist arıyorlar, hepsinin kafasında belirli bir artist tipi var, diye eleştiriyorlar. Erkekler ise;
-Kızlar konuşmaya başlayınca dersin ki Hz. Aişe gibi dini bilgilere vakıf ve Hz. Fatma gibi dünyevi hırslardan uzak duruyorlar. Birkaç görüşmede istedikleri ev, araba ve giyim kuşamı öğrenince marka ve kariyer hırsları ortaya çıkıyor. Kızlar da kendilerine bir jön arıyorlar, diye eleştiriyorlar.
Bu tür eleştiriler 40 yıldır süregeliyor. Hakikaten Efendimiz'in (s.a.v) tavsiyesi olan erkekte ve kadında güzel ahlak ve dindarlık arama ilkesi, evliliklerin ilk 5 yılındaki boşanma oranına bakılırsa yeterince dikkate alınmıyor.
__________________
NE DEHŞET VERİCİ BİR ŞEYDİR Kİ 16 SENE OKULA GİT DÜNYAYA NİÇİN GELDİĞİNE DAİR TEK HARF BİLE ÖĞRENME!!!
Alıntı ile Cevapla