Konu Başlıkları: lütfen okuyun yardım edin
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2013, 17:54   Mesaj No:11

tanır

Durumu:tanır isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31239
Üyelik T.: 20 Eylül 2013
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: lütfen okuyun yardım edin

s.a.Rabbim sıkıntını gidersin kardeşim..benim tavsiyem öncelikle Rabbini daha iyi tanımaya çalış.çünkü hersey Onun hazinesinden...Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. Onun zorlayıcı-gücü ancak onu veli edinenlerle, onunla O'na (Allah'a) ortak koşanlar üzerindedir. (Nahl Suresi, 99-100) bu ayetler bize ışık tutuyor...suan ki sıkıntının bir imtıhan oldugunu ve senin dısında bır cok ınsanın bu ımtıhandan gectıgını hatırla....en önemlisi bol bol dua et hatta sesli dua yap iradenın güçlenmesi,Rabbimizin inayetiyle iradene yardım etmesi kuvvetlendirmesi husunda.özellikle gece dua etmek senı ruhen rahatlatacaktır.....bu vesvese imtıhanları aslında bır iman yenilemesi hamlesi olur eger bardagın dolu tarafından bakabilirsek...insanın acizliğinin farkına varması(Rabbe karsı),bol bol dua etmesi,imani hususta sürekli yenılenmeye muhtaac olması vs.......hakkınızı helal edin.kendimce tavsıyelerde bulunmayaa çalıştım..inş.Rabbim hayra vesile kılar yazdıklarımızı.son olarak sunu söylemek isterim herkes ama herkes korkuyla ımtıhan olur..bunu Rabimizz söyluyor vahyınde..Biz, mutlaka sizi biraz korku ile, biraz açlık ile, yahut mala, cana veya ürünlere gelecek noksanlıkla deneriz.Sen sabredenleri müjdele!" (Bakara, 2/155)tefsir okumak dinlemek sizi maddi manevi kuvvetlendır...midenin uzun süren açlığı nasıl ki butun vücudu etkıler öyle de ruhun kalbın açlığı da bütün vucudu etkılerr...manevi gıda alın bol bol.......

" Eğer sana şeytandan yana bir kışkırtma (vesvese veya iğva) gelirse, hemen Allah'a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir. (Allah'tan) Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde (önce) iyice düşünürler (Allah'ı zikredip-anarlar), sonra hemen bakarsın ki görüp bilmişlerdir. (Araf Suresi, 200-201)"