Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Nuzul sırasına göre daha kolay anlaya bilir ve anlamdada bağlantı kurabilirsiniz,hatta KONULARINA GÖRE KURAN larda vardır,bunlarlada Abdulmelik abinin dediği gibi,örneğin konu İÇKİ,ise o konu hakkındaki bütün ayetler bi aradadır ve onlarıda NUZUL SIRASINA GÖREOKUR ve bağlantıyı daha kolay yapabilirsiniz..
Tefsir okumada fayda olduğu gibi,zararlarıda vardır,tefsiri bi yorum işidir genelde,ve tefsiri yapan kişiyi çok iyi tanımaız lazım,tanımaktan kastım,tefcirini okuduğunuz kişinin TEVHİD AKİDESİ VE PIRATİĞİNDEKİ YANSIMASINIDA ARAŞTIRMANIZ LAZIM,yoksa her okuduğunuz şeyin etkisindede kalına bilinir ve aynıpencereden bakılabilinir çoğu kez...
Örneğin KURAN NASIL OKUNMALI hakkındaki ayetleri bi araya toplayın,ve bakın asıl o zaman Allah ın sizden KURANI NASIL OKUMANIZI İSTEĞİNİ DAHA KOLAY VE DAHA DOĞRU ANLAYACAKSINIZ...
Sanalda yazıp,çizen paylaşım yapan her kişi ve cemaat kendisi gibi düşünmeye çağırır ve paylaşımlarıylada o yöne doğru yönlendirir,bunun bazen kişi farkında olsada,olmasada bu böyledir..
Ayrıca Kuranı iyi anlamanın yollarından biride RASULULLAHIN HAYATINI KURAN MERKEZLİ ANLATAN KİTAPLARADA BAKMAKLA OLUR,bununda faydasını çok görür okuyucu,yalnız doğru kitap okumak gerekir,doğru derken TEVHİD AKİDESİNİ ZEDELEMEYECEK VE KİŞİYİ KURAN EKSENLİ ARAŞTIRMAYA SEVK EDECEK YÖNDE OLMASI LAZIM...Yani RASULULLAHIN KUL VE RASULLUĞUNU İYİ ANLAYIP,BİRBİRİNE KARIŞTIRMAMAK VE BİRBİRİNDENDE AYIRMAMAK LAZIM Kİ,KURANI HER İNSANIN HAYATINDA RASULULLAH GİBİ YAŞAMAKLA EMROLUNDUĞUNUN FARKINDALIĞIYLA açıp,tekrar tekrar güncelleyerek okumak lazım,ama her kitaptan daha çok okumak...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |