Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Kasım 2013, 17:38   Mesaj No:53

hiranur86

Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ""Tasavvuf/Büyüklerinin/Şirkleri""

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Güzel kardeşim hiçkimse yada hiç bir kaynak kurtulmuşlar olarak nitelendirilemez bu menzilde olsa bu a tarikatı, b cemaatide olsa çizgi bellidir Kuran ve Sünnet, Eğer bir kişi ben menzil tarikatındayım kurtuldum derse en büyük hatayı işlemiştir, aynı şekilde bizim dışımızda herkes küfürdedir derse oda Ehli Sünnet inancına göre küfüre kendi düşmüştür. Ben müslümanım diye dili ile ikrar eden bir kişiye günahkarda olsa kafir diyemezsiniz.

İkincisi Tarikat yolunda aklı basmayan ve bu zamana kadar sokulmuş yanlış inançları yada büyüklerin yaşadığı halleri anlayamayan bir takım zevat bidat derecesinde itikat sergilemekte bunu bizde biliyoruz ve özüne dönmesi için acizane mücadele ediyoruz. Ki tasavvufun gayesi Kuran ve Sünnet ışığında Muhammedi Ahlak ile ilerlemekken Mürşidlere duyulan yanlış itikatlar ve anlaşılamamalar bu sonuçları ortaya çıkarmakta...

Şimdi aslolan bu hangi topluluk yada inanç fikrinde olan gruplar değil aslolan Kuran ve Sünnettir buda maalesef yine başka gruplarca tekele alınarak kendileri haricinde herkesi kafir ilan etmelerine sebebiyet vermiştir. Sonuç nedir...;

Kimliğini kaybetmiş, herkesin başka bir dini olmuş, cemaatler ve tarikatlar arasına sıkışmış "ki bunu herkes için söylüyoruz cemaat denince akla bir kaç isim gelmemeli çünki AYNI DÜŞÜNCELERDE BİRLEŞEN HER TOPLULUK CEMAATTİR." İşi gücü birbirini tekfir etmek olan müslümanların cirit attığı bu zamanda Alim niteliğinde ki kişilerin bir araya gelip bir ortak nokta , ittihat hareketi başlatmadıkları sürece bu olguların daha çoğalacağı ve daha çok karışıklığa yol açacağını unutmamak lazım inşaallah bunu başarırızda böyle boşşeylerle uğraşmayız...

Bundan dolayıda bir kişinin fikri, düşüncesi, inancı farklı olabilir ama kimse kalkıp islamı tekeline alamaz, BEN, BİZ hakk yoldayız deyipte diğerlerini küfürle itham edemez bu Allaha c.c. ve Resulüne s.a.v hakarettir. Bunun için savunurken neyi nasıl ve hangi şekilde savunacağını iyi bilmeyen cahilbeyinlerden Allaha c.c. sığınmak lazım , burdaki cehalet kelimesi asla küçük görme değil yanlış anlaşılmasın lütfen sadece verileni alıp aksini araştırmayan betonlaşmış kafalaradır....vesselam
çok güzel açıklamışsın kardeşim üstüne söyleyecek bişey bulamıyorum

bu tekfirciler şunu altına sığınıp kafire kafir demeyen kafirdir diyerek
herkesi kafir ilan ediyor imam Azam diyor ki kıble ehline kafir diyemezsin ona iyiliği emreder kötülükten men edersin diyor...